Ο ΕΦΚΑ προχωρά σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέη στο ΙΚΑ


Ο ΕΦΚΑ προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση μίας κατοικίας 64 τ.μ. στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, καθώς η ιδιοκτήτριά του έχει χρέη στο ΙΚΑ. Πρόκειται για μια εικόνα των όσων πρόκειται να συμβούν όταν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.


Πιο αναλυτικά, η 62χρονη που εργάζεται ως κοτοραπτού έχει συνολικά χρέη στο ΙΚΑ

αξίας 65.000. Το σπίτι της ένα δυάρι 64 τετραγωνικών μέτρων θα πλειστηριαστεί για 34.000, όπως είναι η εκτίμηση.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα, ο ΕΦΚΑ, προχώρησε στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της- στην οποία μεγαλώνει μόνη της ανάπηρο παιδί της.

Η 62χρονη, που εργαζόταν από την ηλικία των 12 ετών, κατάφερε να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μια οικοτεχνία στον κλάδο της ένδυσης. Ωστόσο κατά την πρώτη κρίση των τελών της δεκαετίας του ’90 δημιούργησε οφειλές στο ΙΚΑ, τις οποίες κάλυπτε όπως μπορούσε.

Η δεύτερη περίοδος προβλημάτων προέκυψε το 2007-2008, όταν η χώρα εισερχόταν στην κρίση, όμως η ίδια εξακολουθούσε να καταβάλλει μεγάλο τμήμα των οφειλών της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επιδείξει καλό πρόσωπο και να μην αδιαφορήσει για τα χρέη της προς το ΙΚΑ που αφορούσαν εισφορές για εργαζομένους της.

Σήμερα προσπαθεί καθημερινά να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της διότι, έχοντας οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην για να μπορέσει να επιβιώσει η ίδια και το ένα της παιδί που έχει αναπηρία και το βοηθά οικονομικά.

Η οφειλέτρια βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση διότι το σπίτι το απέκτησε με δάνειο, αποτελεί την κύρια κατοικία της και το εξυπηρετεί με ρύθμιση, ενώ το ίδιο κάνει και με τα χρέη στην Εφορία, μια που είναι ενταγμένη στις 100 δόσεις.

Ο ΕΦΚΑ παραδέχεται την κατάσχεση

Από την πλευρά του ο ΕΦΚΑ επιβεβαιώνει ότι έχει προχωρήσει στην κατάσχεση, η οποία άλλωστε αποδεικνύεται και από τα σχετικά έγγραφα που παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα». Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε αρμοδίως, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμό. Ο ΕΦΚΑ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις για να μην χάσει ο Οργανισμός τα οφειλόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα