Ντόναλντ Τραμπ: Υπάρχουν παρατυπίες στην έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές


Συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί αμφισβητούν την αξιοπιστία και την αμεροληψία της έρευνας αυτής που διεξάγει ο Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ζητούν κυρίως να τερματιστεί η έρευνα που, όπως υποστηρίζουν, δεν θα καταλήξει πουθενά.Πρόσφατα, ο Μιούλερ άσκησε διώξεις σε πολλούς συνεργάτες του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και στον στρατηγό Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο τελευταίος δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις δικαστικές

αρχές.Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, την οποία επικαλούνται πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος Κόρι Λανγκχόφερ υποστηρίζει ότι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (GSA) «μεταβίβασε παράνομα» χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ομάδα του Μιούλερ.

Η επιστολή αφήνει να εννοηθεί ότι οι ερευνητές δεν είχαν το αναγκαίο ένταλμα για να πάρουν αυτά τα στοιχεία.Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, αμφισβήτησε με τη σειρά του ότι σημειώθηκε η παραμικρή παρατυπία, βεβαιώνοντας ότι η έρευνα διεξάγεται με πλήρη σεβασμό προς τη νομοθεσία.

«Όταν έχουμε e-mails στην έρευνά μας, είτε λάβαμε την έγκριση του ιδιοκτήτη του λογαριασμού είτε ακολουθήσαμε την κατάλληλη νομική διαδικασία», τόνισε.Μιλώντας σήμερα το πρωί στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, που θεωρείται πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ, έκρινε ότι ήρθε ο καιρός να ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Θα έπρεπε να τελειώσει γρήγορα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι για να ανακαλύψουν (…) ο κόσμος θέλει να περάσουμε σε άλλα πράγματα», υποστήριξε.Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν επίσης επίμονες φήμες στην Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να απολύσει τον Μιούλερ.

«Δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το θέμα αυτό στον Λευκό Οίκο», βεβαίωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μαρκ Σκοτ. Και ο ίδιος όμως έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα «να αλλάξουμε σελίδα».

«Οι φορολογούμενοι δαπάνησαν εκατομμύρια κι εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα αυτή που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει καμία αθέμιτη σύμπραξη με τους Ρώσους», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα