Ντόναλντ Τραμπ: Τα "βάζει" ξανά με τους παίκτες του NFL


Αφορμή για την κόντρα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τους παίκτες του NFL, είναι η σιωπηλή διαμαρτυρία των παικτών κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στους αγώνες.

Μέσω Twitter, ο Τραμπ υποστήριξε πως τα ποσοστά τηλεθέασης του πρωταθλήματος «είναι πολύ κάτω», με εξαίρεση τα λεπτά πριν την έναρξη των παιχνιδιών, όταν οι πολίτες ανοίγουν τους δέκτες τους «για να δουν εάν [θα υπάρξει] ασέβεια για τη χώρα μας».

«Το NFL

έχει κάθε είδους κανόνες και ρυθμίσεις. Η μόνη διέξοδος για αυτούς είναι να θέσουν έναν κανόνα ότι δεν μπορείς να γονατίζεις κατά τον εθνικό μας ύμνο», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον χθεσινό αγώνα των Dallas Cowboys, όπου σύσσωμη η ομάδα και ο ιδιοκτήτης της γονάτισαν πριν τον εθνικό ύμνο και άκουσαν αποδοκιμασίες από το κοινό, με τον Τραμπ να υποστηρίζει ότι τα γιουχαΐσματα ήταν τα «πιο ηχηρά» που έχει ακούσει στη ζωή του. Οι παίκτες του Dallas πάντως όρθιοι κατά την ανάκρουση του ύμνο, κάτι που σημείωσε ο κ. Τραμπ. «Γίνεται μεγάλη πρόοδος – όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», έγραψε.

Μερικοί από τους παίκτες του NFL γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αντί να στέκονται όρθιοι με το χέρι στην καρδιά. Πρόκειται για μία μορφή διαμαρτυρίας την οποία ξεκίνησε ο παίχτης Κόλιν Κάπερνικ πριν δύο χρόνια, με αφορμή τις αλλεπάλληλες δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

Ο Τραμπ αιφνιδιαστικά επιτέθηκε σε αυτό το είδος διαμαρτυρίας την περασμένη Παρασκευή, αποκαλώντας τους παίχτες που την έχουν υιοθετήσει «γιούς σκυλιών» και παροτρύνοντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων να τους απολύσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα