Ντοναλντ Τραμπ: Η Ρωσία προμηθεύει τη Βόρεια Κορέα παρά τις διεθνείς κυρώσεις


Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, λέγοντας ότι βοηθά τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βοηθά την Βόρεια Κορέα να αποφεύγει τις κυρώσεις εναντίον της,

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία προμηθεύει τη

Βόρεια Κορέα παραβιάζοντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο Τραμπ δήλωσε ακόμα ότι η Πιονγκγιάνγκ βρίσκεται όλο και πιο κοντά κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να παραδώσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι η συνεδρίαση θα λύσει το πρόβλημα", ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τους Βορειοκορεάτες από τους προκατόχους του δεν κατάφεραν να μετριάσουν τα πυρηνικά και τα πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

"Δεν είμαι βέβαιος ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε κάτι ουσιαστικό, έχουν μιλήσει επί 25 χρόνια και έχουν εκμεταλλευτεί τους προέδρους, τους προηγούμενους προέδρους μας", δήλωσε.

Ο Τραμπ εξήρε την Κίνα για τις προσπάθειές της να περιορίσει τις προμήθειες πετρελαίου και άνθρακα στη Βόρεια Κορέα, αλλά είπε ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να βοηθήσει να περιορίσει την Πιονγιάνγκ.

Αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία φαίνεται να καλύπτει τα κενά που άφησαν οι Κινέζοι.

Δυτικοευρωπαϊκές πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters στα τέλη Δεκεμβρίου ότι τα ρωσικά δεξαμενόπλοια είχαν παραδώσει καύσιμα στη Βόρεια Κορέα τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες μεταφέροντας φορτία στη θάλασσα κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων. Η Ρωσία αρνείται να παραβιάσει τις κυρώσεις της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα βασίζεται σε εισαγόμενα καύσιμα για να διατηρήσει τη δυσχερή οικονομία της. Απαιτεί επίσης πετρέλαιο για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικού πυραύλων και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την έρευνα των ΗΠΑ σχετικά με το αν η Ρωσία μπήκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εμποδίσει τη βελτίωση των ΗΠΑ-Ρωσικών σχέσεων.

"Μπορεί να κάνει πολλά", δήλωσε ο Τράμπ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. "Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε μεγάλη σχέση με τη Ρωσία, και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό ότι η Κίνα παίρνει πίσω, η Ρωσία δίνει, οπότε το καθαρό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό όσο θα μπορούσε".

Keywords
Τυχαία Θέματα