Ντάισελμπλουμ: Χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ολλανδία θα αποχωρήσει

17:53 8/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Μόλις μία μέρα μετά την επίθεση, την οποία εξαπέλυσε κατά του ΔΝΤ, στον απόηχο της "σκληρής" έκθεσης για την Ελλάδα, την οποία ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε, ως "ξεπερασμένη", ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χωρίς το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, η Ολλανδία θα αποχωρήσει από αυτό.

"Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε

και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό", διεμήνυσε την Τετάρτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.

"Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) βοήθεια θα τερματιστεί", ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι "το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο".

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά την έκθεση του Ταμείου, στην οποία μεταξύ άλλων το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται, ως "εξαιρετικά μη βιώσιμο".

Ακόμη, ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε την έκθεση ξεπερασμένη (outdated) εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξη, που παρουσίασε η Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από την "σκληρότητα" του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τα πάει καλύτερα απ' ότι υπονοεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με το χρέος, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Ελληνες παραμείνουν επικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση για "κούρεμα", αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα