Νέρντλινγκεν: Η κυκλική πόλη της Γερμανίας που κρύβει ένα μυστικό... πολλών καρατίων (vid)


Πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια ένας αστεροειδής προκάλεσε κάτι μοναδικό, με αποτέλεσμα σήμερα η πόλη Νέρντλινγκεν στη Γερμανία να κρύβει ένα μυστικό πολλών καρατίων.

Πολλά μικροσκοπικά διαμάντια απαρτίζουν το υλικό της πέτρας με την οποία κατασκευάστηκε η πόλη πριν από πολλούς αιώνες. Ο εν λόγω αστεροειδής χτύπησε αυτή την περιοχή της Βαυαρίας πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, αφήνοντας πίσω του έναν κρατήρα μήκους 14,5 χιλιομέτρων (στην περιοχή του οποίου υπάρχει το Nördlingen).

Όπως

αναφέρει το mygreekholiday.gr, ο αστεροειδής άφησε στο πέρασμά του έναν βράχο που αποτελείται από γυαλί, διαμάντια, κρύσταλλα και άλλα υλικά.

Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με αυτό που έγινε στη Γερμανία, οι πολύτιμοι λίθοι σχηματίστηκαν λόγω της ταχύτητας της σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης.

Σε μια συνέντευξη με τον Smithsonian, ο γεωλόγος και αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου Ries Crater Gisela Pösges μοιράστηκε μερικές θεωρίες σχετικά με τον αστεροειδή που απροσδόκητα “στόλισε” αυτήν την πλούσια μικρή πόλη: “Υποθέτουμε ότι ο αστεροειδής ήταν πετρώδης με βάρος περίπου τριών δισεκατομμυρίων τόνων”.

Παρακολουθήστε τo σχετικό ρεπορτάζ για τον αστεροειδή και την πόλη:

Keywords
Τυχαία Θέματα