Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Πέρασαν 40 ημέρες από το θάνατό του

09:48 5/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Συμπληρώθηκαν ήδη 40 μέρες από τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε την τελευταία του πνοή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους αμέτρητους φίλους του.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Σκουφά για το μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος

κατάγεται από τα Χανιά, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κρητικό πολιτικό.

Παρόντες ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά την πρόσφατη επέμβαση στο πόδι της. Με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε σε ηλικία 99 ετών και η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία όλης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά και χιλιάδων φίλων και οπαδών του.

Εννέα μέρες μετά η οικογένειά του τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγίας Γρηγορούσας στην Πλάκα. Στην ίδια εκκλησία τελείται κάθε χρόνο και το μνημόσυνο στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα