Μητσοτάκης: Να παρέμβει εισαγγελέας για τη στοχοποίηση Συρίγου


Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στοχοποίηση του Συρίγου και ζήτησε να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.

Απαράδεκτη η στοχοποίηση Συρίγου. Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 3, 2017

Η υπόθεση Συρίγου

Η

ιστορία ξεκίνησε με μία αφίσα, που έχει κολληθεί στους τοίχους του Πανεπιστημίου αλλά και σε τοίχους στο Κουκάκι και τα Εξάρχεια, η οποία στοχοποιεί τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο.

Η αφίσα γράφει με κεφαλαία γράμματα, «Αυτός είναι ο φασίστας» και έχει προκαλέσει αναταραχή όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε πολλούς συανδέλφους του.

Στην αφίσα υπάρχει κείμενο κατά του πανεπιστημιακού ο οποίος είχε κάνει παρατήρηση στο παρελθόν σε δυο φοιτητές που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Παντείου. Αργότερα ο Άγγελος Συρίγος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Άγγελου Συρίγου έχει καταδικαστεί ήδη ένας φοιτητής, ενώ η δίκη του δεύτερου είναι στις 9 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα σε ομιλία του στα Ιωάννινα ομάδα τουλάχιστον 30 ατόμων εισέβαλλαν στην αίθουσα και τα έσπασαν όλα για να μην γίνει η εκδήλωση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, άμεσα έχει αντιδράσει η Σύγκλητος για τις αφίσες και με ανακοίνωση μιλάει για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών».

Keywords
Τυχαία Θέματα