Μητσοτάκης: Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι περισσότερο θεσμική παρά οικονομική

22:35 1/3/2018 - Πηγή: Pagenews

Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι περισσότερο θεσμική παρά οικονομική. Γίνεται χειρότερη, γιατί οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, προσπαθούν να ελέγξουν τα Media, τη Δικαιοσύνη και να κυνηγήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, δήλωσε από το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε

ότι ο λαός έχει κουραστεί από την κυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι διαίρεσε τη χώρα και απογοήτευσε.

Ο λαός -είπε- πιστεύει ότι πλέον ο δρόμος προς τα μπροστά είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία και θέλει τους πολιτικούς να του λένε την αλήθεια γιατί κουράστηκε από τα συστηματικά ψέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτό γίνεται με οδηγίες από την κορυφή.

Μίλησε επίσης για απαράδεκτες πρακτικές, όπως την πρόσληψη της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της από τον Άρειο Πάγο.

Η χώρα είναι δυνατό να γυρίσει, απαιτούνται όμως μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν κάνει η κυβέρνηση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία έχει συμφωνηθεί να διατηρήσει η χώρα είναι υπερβολικά και μη διατηρήσιμα.

Παράλληλα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις νέες θέσεις εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προτιμάμε ευκαιρίες εργασίας αντί για επιδόματα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε εκ νέου μείωση των φόρων και σκληρή αντιμετώπιση όσων φοροδιαφεύγουν, σημείωσε όμως ότι μέρος του προβλήματος είναι η υψηλή φορολόγηση.

Όταν πληρώνεις φόρους 80% είναι κατανοητό να φοροδιαφεύγεις, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για ένα συνταξιοδοτικό τριών πυλώνων ώστε οι νέοι που πληρώνουν να πάρουν σύνταξη.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι στο Σκοπιανό διαίρεσε μόνη της το λαό και δεν απαίτησε αλλαγή Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την υπόθεση της Νovartis, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα προτιμά να μιλά για τα μεγάλα θέματα, την ανάπτυξη και την ανεργία. «Δεν κάνει σε κανέναν καλό η τόση λάσπη» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα