Στον Κορυδαλλό Ρούπα και 25χρονη με κατηγορίες και για νέα τρομοκρατική οργάνωση

13:56 6/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Παναγιώτα Ρούπα και η 25χρονη, οι οποίες οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Αμφότερες δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα, αρνούμενες να απολογηθούν.

Νωρίτερα, η Πόλα Ρούπα προέβη σε κατάθεση μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Αθηνών όπου κάνει λόγο για "αρπαγή

ανηλίκου" μετά από την μέχρι τώρα απόφαση να κρατείται το 6χρονο παιδί της από τις αρχές της Αντιτρομοκρατικής.

Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες "αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του" στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν για τις δύο κακουργηματικές και τις δύο πλημμεληματικές πράξεις που τους αποδόθηκαν πριν λίγο, ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες δεν προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία και σκοπεύουν να δώσουν τυπικές απολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην Ρούπα, όπως και στην 25χρονη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη συμμετοχή της σε νέα τρομοκρατική οργάνωση, που δε συνδέεται με τον "Επαναστατικό Αγώνα".

Απάντηση από την κυβέρνηση

Η τοποθέτηση της Ρούπα για το παιδί της προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ανακοίνωσε πως "σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες".

Το υπουργείο σημειώνει ακόμα ότι "ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση".

Η πλευρά της Εισαγγελίας

«Η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διαμήνυσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σημείωσε επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαίωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Οι δικαστικές αρχές ανέφεραν τέλος, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημείωσαν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».
Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ψευδείς» και «ανεύθυνες» τις αναφορές της κα Ρούπα για τη μεταχείριση του γιου της από τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι «το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε».

Το πρωί, η συλληφθείσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για «αρπαγή ανηλίκου».

Keywords
Τυχαία Θέματα