Μικρή Ευαγγελία: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος - Στη 1 η κηδεία της


Η τελευταία πράξη του δράματος στην τραγική ιστορία τη μικρή Ευαγγελία Καστρινάκη από τα Χανιά πρόκειται να παιχτεί σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας Χανίων, όπου οι γονείς, συγγενείς και φίλοι θα της απευθύνουν το τελευταίο αντίο.

Βουβός ο πόνος για την τοπική κοινωνία των Χανίων, αλλά και για το πανελλήνιο, που παρά τις προσπάθειες της οικογένειας, των γιατρών, αλλά και όλων των πολιτών, που έμπρακτα έδειξαν την αγάπη τους για το χαμογελαστό κορίτσι,

προσφέροντας από το υστέρημά τους, όσα χρήματα μπορούσαν για τη θεραπεία του κοριτσιού, η 8χρονη Ευαγγελία δεν κατάφερε να βγει νικήτρια στη δύσκολη μάχη, που έδωσε με το πρόβλημα της υγείας της.



Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο σε εξειδικευμένο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σήμερα επιστρέφει από το Λονδίνο στα Χανιά, προκειμένου να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία.

Το χρονικό

Η μικρή Ευαγγελία είχε διαγνωστεί με επιθηλιακό όγκο Wilms. Μετά από μακρά νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στο Λονδίνο.

Τα χρήματα χάρη σε μια πανελλήνια κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν, ο οργανισμός του μικρού παιδιού φάνηκε αρχικά να ανταποκρίνεται στην πειραματική θεραπεία. Μια επιπλοκή όμως το Σάββατο στάθηκε μοιραία.

Keywords
Τυχαία Θέματα