Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ομολόγησε ο δολοφόνος του δικηγόρου - Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ


Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησα σε άλλο σημείο. Ήθελα να τον εκφοβίσω και όχι να τον σκοτώσω, ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην κατάθεσή του στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Ο 32χρονος κρυβόταν στην Πάτρα, όπου συνελήφθη

έξω από καταυλισμό Ρομά και επιχειρούσε να διαφύγει προς την Ιταλία και συνέχεια στην Αλβανία.

Ο Αλβανός εμπλέκεται και σε αιματηρό επεισόδιο, στις 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, όταν τραυμάτισε με άλλο όπλο δύο συμπατριώτες του σε διαμάχη.

Ο συνεργός του εκτελεστή διαφεύγει, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η σύλληψη

Ο 32χρονος αμέσως μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, αφού είχε διαπιστωθεί πως είχε βγει από τη φυλακή με άδεια και, βεβαίως, δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ως δραπέτης μετήχθη στη ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να υπάρχει και η δικαιολογία για την επιμήκυνση της κράτησής του, διότι από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών αντιλήφθηκε πως ήταν ενδεχομένως ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο «Ψηλός» είναι Ρομά, αλβανικής καταγωγής. Στο γραφείο του δικηγόρου συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο, τον «Κοντό», όπως λέει η αστυνομία, το οποίο πήγε επίσης στην Πάτρα, αλλά κατάφερε να διαφύγει πίσω στην Αλβανία. Είναι επίσης Ρομά και αλβανικής καταγωγής.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ άλλα τρία άτομα, τα οποία εκτίουν ποινές στις ελληνικές φυλακές. Και τα τρία είναι αλβανικής καταγωγής και, όπως φαίνεται εκ των συμφραζομένων, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου και άρα σχετίζονται με την υπόθεση Energa και τα ξεκαθαρίσματα που έχουν λάβει χώρα έκτοτε μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Το παζλ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τις διωκτικές αρχές. Από τη μια η αστυνομία έχει στα χέρια της τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν εντοπιστούν και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι και «νοίκιασαν» τις υπηρεσίες των εκτελεστών.

Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ στη ενημέρωση, από την ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, την επιλογή και την κατόπτευση του χώρου, ο πυροβολισμός από κοντινή απόσταση παραπέμπουν σε κατά παραγγελία δολοφονία και όχι στην εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο,

Ο 32χρονος εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και να διαφύγει στη Γερμανία. Ο Αλβανός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα