Μιχαλης Λεμπιδάκης: Εδώ κρατούσαν τον Κρητικό επιχειρηματία οι απαγωγείς του (pics)


Ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος βρισκόταν για έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του, κρατούνταν το τελευταίο διάστημα σε ένα οίκημα πάνω από μάντρα αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου-Χανίων.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στον χώρο υπήρχε ένα στρώμα στο πάτωμα, ένας αργαλειός (προφανώς, στο βαρύ αντικείμενο έδεναν την άλλη άκρη της αλυσίδας του Μ. Λεμπιδάκη) ένα καλοριφέρ και ένα σκαμπό είναι τα μοναδικά αντικείμενα που περιστοίχιζαν τον επιχειρηματία.



Στο φως όλες οι λεπτομέρειες

της υπόθεσης από την ηγεσία της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ημέρα που έγινε η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο πρώτο κρησφύγετο. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι δράστες φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή τους. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα, είτε από το χέρι του είτε από το πόδι του.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη το πρωί στην Κρήτη, στην ομάδα των δραστών της απαγωγής εντάχθηκαν νέα μέλη. Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, υπήρξαν πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες, καθώς και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την παρουσία της υπόθεσης Λεμπιδάκη είπε ότι είναι μάθημα για τα σχολεία. Την φράση αυτή, όπως δήλωσε ο κύριος Τόσκας του την είπε σε συγχαρητήριο τηλεφώνημα ο πρέσβης κάποιας φίλης χώρας και την ενστερνίστηκε και ο ίδιος.

"Η επιχείρηση ήταν τέλεια", επισήμανε ο υπουργός, καθώς τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες και όλα έγιναν όπως έπρεπε. Σαν υπουργός δίνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στους απλούς αστυνομικούς, είμαστε όλοι περήφανοι, πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «όλη η κοινωνία βλέπει ότι η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη».

Αυτή την αστυνομία θέλουμε, που υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία και είναι κοντά στον πολίτη, πρόσθεσε και ευχήθηκε στον Μιχάλη Λεμπιδάκη να ξεπεράσει γρήγορα την εμπειρία του.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι τη στιγμή της απαγωγής του επιχειρηματία, στις 30 Μαρτίου 2017, έδρασαν τέσσερα άτομα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των απαγωγέων με κάποιο πολιτικό πρόσωπο, όπως και δεν υπάρχει κάποια σχέση, προσώρας τουλάχιστον, με την παλαιότερη απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Στο μεταξύ στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό στοιχείων αλλά και τουλάχιστον πέντε προσώπων που φέρονται να έχουν σχέση με την απαγωγή και ομηρεία του 54χρονου βιομηχάνου.

Είναι χαρακτηριστική η επικοινωνία που είχε με πρέσβη ξένης χώρας, όπως είπε, και ο οποίος χαρακτήρισε την επιχείρηση ως μάθημα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.

Είπε ακόμα ότι τα αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα δεν έρχονται τυχαία.

«Τον κύριο λόγο τον έπαιξαν οι υπηρεσίες της Κρήτης. Οι αστυνομικοί έδειξαν και τις ικανότητες και το υπόβαθρό τους», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας αποτελεί και μια προειδοποίηση σε όσους έχουν στο μυαλό τους να πράξουν κάτι αντίστοιχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, όλοι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα είτε από το χέρι είτε από το πόδι του.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα και έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση και τόνισε πως στην εξέλιξη της υπόθεσης η αστυνομία έδωσε στην οικογένεια την πρωτοβουλία να αποφασίζει ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, τους επαίνεσε δημοσίως για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν την υπόθεση.

Ο αστυνομικός διευθυντης Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης έκανε αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης, ξεκινώντας από την ημέρα της απαγωγής.

Απαίτησή τους ήταν τότε να τους δώσει η οικογένεια 100 εκατ. ευρώ, και άμεσα συγκροτήσαμε ειδική προανακριτική ομάδα των υπηρεσιών της Κρήτης, όπως ανέφερε. Βαθμιαία φτάσαμε στους δράστες που κρατούσαν τον επιχειρηματία και ακολούθως στο σημείο όπου εκρατείτο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, είπε και πρόσθεσε πως η επιχείρηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας έδωσε τέλος στην υπόθεση.

Κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης, συνελήφθησαν δύο άτομα και αμέσως μετά ακόμα έξι, όλοι Έλληνες, είπε ο αστυνομικός διευθυντής και επισήμανε ότι καθ' όλη την διάρκεια της απαγωγής ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας είχαν τον πρώτο λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα