Μαζί θα βουλιάξουν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις χωρίς το μάτι του ειδικού, αλλά του απλού παρατηρητή, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς το στρατηγικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Αφήνοντας στην άκρη το δείκτη της πρόθεσης ψήφου, φαίνεται καθαρά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρατά στα χέρια του κανένα δυνατό «χαρτί»,

το οποίο θα μπορούσε να ρίξει στο τραπέζι, ώστε με αυτό να κερδίσει την παρτίδα. Η παρτίδα για τον ίδιο και το κόμμα του είναι οριστικά χαμένη! Το μόνο, που μπορεί να κάνει, είναι να καθυστερήσει το παιχνίδι και κυρίως να προσπαθήσει, όταν θα τελειώσει η παρτίδα, να μην μείνει "ταπί", να μην οδηγήσει το κόμμα του και τον εαυτό του σε πολιτικό βατερλό.

Θα είχε κάποιες πιθανότητες ο πρωθυπουργός να αλλάξει το παιχνίδι, να το πάρει πάνω του, εάν του είχε μείνει πολιτικό κεφάλαιο να ξοδέψει, εάν είχε διαφυλάξει ένα κομμάτι από την αξιοπιστία του. Ο μετρητής των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας μηδένισε! Τα έδωσε όλα, για να κερδίσει δύο εκλογές σε δύο χρόνια και ένα αχρείαστο-για τον ίδιο και καταστροφικό για τη χώρα-δημοψήφισμα. Έτσι έφθασε στο σημείο να τον είχε "καταπιεί" ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα, ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, να έχει κάνει ρεκόρ συγκέντρωσης αρνητικών γνωμών, να έχει «πατώσει» σε δημοτικότητα. Όλα δείχνουν ότι έχει μεταβληθεί από πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, από μεγάλο «όπλο» του, σε ένα τεράστιο βαρίδι.

Αν ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός σε ένα από τα παλαιά λεγόμενα κόμματα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, θα είχε αρχίσει ήδη η αμφισβήτηση. Τα στελέχη το ένα μετά το άλλο θα έβγαιναν και θα ζητούσαν αλλαγή ηγεσίας. Στην "πρώτη φορά αριστερά" τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κανείς δεν τολμά να μιλήσει, γιατί ξέρει τί τον περιμένει. Το λιγότερο, που θα πάθει, είναι να κατηγορηθεί ως πράκτορας.

Επειδή έτσι γενικώς λειτουργούν τα πράγματα στην Αριστερά, το βαρίδι, που λέγεται «Τσίπρας», θα μείνει κολλημένο στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ κολλημένος στα πόδια του πρωθυπουργού. Μαζί φούσκωσαν ως μπαλόνι μαζί θα βουλιάξουν! Αν λειτουργούσαν διαφορετικά, θα μπορούσαν να αποφύγουν την καταστροφή, το βατερλό. Αν λειτουργούσαν όμως διαφορετικά, δεν θα ήταν Αριστερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα