Μάρκους Μπεργκ, ο μετρ των γκολ και των... χαμένων ευκαιριών!


​Ο Σουηδός επιθετικός δεν ήταν μόνο... ωραίος για τους "πράσινους" στο "Καυτανζόγλειο", με το πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο ίδιος για το 0-1, αλλά και μοιραίος, καθώς έχασε ορισμένες ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς και τελικά ο Ηρακλής τιμώρησε τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τελείωσε το παιχνίδι με δέκα τελικές προσπάθειες, οι τέσσερις εκ των οποίων είχαν πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ και ήρθαν να προστεθούν στις 78 που είχε ήδη στα 23 ματς πρωταθλήματος

που έχει παίξει, για να φτάσει αισίως στις 82! Κάπως έτσι βέβαια έχει φτάσει να μετράει και 17 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της Superleague.

Συνολικά οι "πράσινοι" μετρούν 292 τελικές κι ο Σουηδός έχει υπερτριπλάσιες από οποιονδήποτε συμπαίκτη του (26 ο Λέτο, 25 ο Βιγιαφάνιες, 24 ο Λουντ), αλλά και τις περισσότερες από κάθε άλλον στη φετινή Superleague! Απόρροια αυτού είναι ο 30χρονος φορ να έχει και τις πιο πολλές χαμένες ευκαιρίες στο ενεργητικό του, όπως αυτές ορίζονται στη στατιστική της διοργανώτριας αρχής (δεν διευκρινίζεται ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια).

Σύμφωνα με αυτήν, ο αρχισκόρερ του Τριφυλλιού μετράει 14 χαμένες ευκαιρίες, από τις συνολικά 26 της ομάδας του και είναι σχεδόν οι διπλάσιες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή των 16 ομάδων του πρωταθλήματος!

Στον Ολυμπιακό που έχει συνολικά 10 χαμένες ευκαιρίες, ο Ιντέγε έχει τις περισσότερες τελικές, 44 με 13 γκολ (3 χαμ. ευκαιρίες). Στην ΑΕΚ ο Μάνταλος μετράει 44 τελικές (6 γκολ) με 4 χαμένες ευκαιρίες (13 όλη η ΑΕΚ), ενώ στον ΠΑΟΚ ο Μπίσεσβαρ έχει 38 προσπάθειες για γκολ (2 τέρματα), αλλά τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες τις έχει ο Κάμπος (9). Οι "ασπρόμαυροι" έχουν και τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες στη Superleague, συνολικά 38.

Όσο για τους υπόλοιπους:

Πανιώνιος: 39 τελικές ο Μπεν (7 γκολ), 6 χ.ευ.

Πλατανιάς: 50 τελικές ο Μανούσος (7 γκολ), 3 χ.ευ. (όσες κι ο Γιακουμάκης)

Παναιτωλικός: 32 τελικές ο Μάρκος Πάουλο (2 γκολ), οι Λόπες, Μαρκόφσκι, Κλέσιο από 2 χ.ευ.

ΠΑΣ Γιάννινα: 39 τελικές ο Κόντε (13 γκολ), 3 χ.ευ. (5 χ.ευ. έχει ο Ζάιρο)

Ξάνθη: 31 τελικές ο Γιουνές (14 γκολ), 1 χ.ευ. (3 χ.ευ. ο Βασιλακάκης)

Ατρόμητος: 29 τελικές ο Λε Ταλέκ (6 γκολ), 3 χ.ευ.

Αστέρας Τρίπολης: 48 τελικές ο Μάσα (5 γκολ), 5 χ.ευ.

Λάρισα: 50 τελικές ο Ναζλίδης (8 γκολ), 2 χ.ευ. (όσες και οι Αβραάμ, Τσακοπίνο)

Κέρκυρα: 61 τελικές ο Τουράμ (7 γκολ), 7 χ.ευ.

Ηρακλής: 45 τελικές ο Λεοζίνιο (3 γκολ), 3 χ.ευ.

Λεβαδειακός: 43 τελικές ο Μάντζιος (2 γκολ), 7 χ.ευ.

Βέροια: 33 τελικές ο Καπετάνος (2 γκολ), 3 χ.ευ. (όσες κι ο Βίτι)

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα