Μάριο Ντράγκι: Να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων


Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι

τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το ζήτημα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς.

Δρομολογήθηκε η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Γερούν Ντέϊσελμπλουμ στην προεδρία του Εurogroup και οι υπουργοί που ενδιαφέρονται για τη θέση πρέπει να δηλώσουν μέσα στις επόμενες μέρες την υποψηφιότητά τους. Η εκλογή θα γίνει με ειδική πλειοψηφία στη επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Για τις αλλαγές Ευρωζώνη, συζητήθηκε καταρχήν το ζήτημα του χωριστού προϋπολογισμού, όπου επιβεβαιώθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με το μέγεθος αλλά και το αν θα είναι χωριστός ή μια γραμμή του υφιστάμενου κοινοτικού προϋπολογισμού. Συζητήθηκε επίσης η Τραπεζική Ένωση και κυρίως η αναθεωρημένη πρόταση της Κομισιόν για την πανευρωπαϊκή συνασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα