Μακάμπι - Ολυμπιακός 68-69: Τρίτη νίκη με σούπερ Πρίντεζη


Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αήττητη πορεία του στη Euroleague, περνώντας και από την έδρα της Μακάμπι (Μακάμπι - Ολυμπιακός 68-69), με τον Γιώργο Πρίντεζη σε εξαιρετική κατάσταση (21π.) και τους Νίκολα Μιλουτίνοφ (8π, 8ρ), Κώστα Παπανικολάου (7π. 9ριμπ.) σε εξίσου καλή ημέρα.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου,

που διατήρησε το απόλυτο, παρά τις διαθέσεις του Κόουλ, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, απορροφώντας τους ''κραδασμούς'' από την τελική αντεπίθεση των Ισραηλινών, οι οποίοι βασίστηκαν κυρίως στον Κόουλ (22π.).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε... ζεστός στη ''Μενόρα Μιβτάχιμ Αρίνα'', παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα με τα καλάθια του Πρίντεζη (0-5, 2'), φροντίζοντας στη συνέχεια να το... αυγατίσει, βρίσκοντας εύκολες λύσεις στον αιφνιδιασμό (4-12, 5'). Έπειτα, οι γηπεδούχοι ''αφυπνίστηκαν'' και με μπροστάρη τον Τάιους ''έτρεξαν'' σερί 9-0, παίρνοντας τα ''ηνία'' στο σκορ (13-12, 8'), με τους ''ερυθρόλευκους'' να κλείνουν στα... ίσα το δεκάλεπτο, λόγω της αποτελεσματικότητας του Μακλίν (18-18, 10').

Με τον Κόουλ να βρίσκει ρυθμό, οι γηπεδούχοι βγήκαν εκ νέου μπροστά (24-20, 12'), όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Παπαπέτρου, που πήρε στις ''πλάτες'' του το επιθετικό σκέλος, δίνοντας ''μπόνους'' τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (26-30, 18'). Τότε, ανέλαβε ''δράση'' ο Τζάκσον, για το 31-30 υπέρ της Μακάμπι, με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να απαντά έχοντας σε φόρμα τον Μιλουτίνοφ από το ''ζωγραφιστό'' και τον Πρίντεζη ψύχραιμο στις βολές για το ελάχιστο προβάδισμα στο ημίχρονο (33-35, 20').

Το ντέρμπι ''κρατήθηκε'' για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου. Οι λανθασμένες επιλογές των παικτών του Σφαιρόπουλου στην επίθεση και η αποτελεσματικότητα της Μακάμπι στην άμυνα, σε συνδυασμό με τον... ασταμάτητο Κόουλ, διατήρησαν το ελάχιστο προβάδισμα στην πλευρά της Μακάμπι (41-39, 24'). ''Καυτός'' όμως ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης. Με δικό του σερί, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το -2 στο +6 (45-51), μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο με την... παράσταση νίκης στα χέρια του.

Πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ''ψαλιδίσουν'' τη διαφορά στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, με τον Μπόλντεν να αποδεικνύεται παίκτης-κλειδί και να δίνει νέα ''πνοή'' στη Μακάμπι (54-56, 32'). Ο Μάντζαρης ''συνδέθηκε'' με το καλάθι, προσφέροντας ''ανάσα'' στον Ολυμπιακό, αλλά ο Τάιους απάντησε για το 58-59 του 34ου λεπτού, που προδίκαζε... ματς-θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Ο ''υπαρχηγός'' Γιώργος Πρίντεζης, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν θα αφήσει τη νίκη να ξεφύγει από τα χέρια του Ολυμπιακού, συνεχίζοντας το... σερί του (61-68, 38').

Ο Μιλουτίνοφ έκανε το καθήκον του από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Ρολό έφερε το ματς ξανά στο σουτ και στη συνέχεια ο Κόουλ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στην ελάχιστη διαφορά στα 31'' (68-69). Στην τελευταία φάση, έγιναν... σημεία και τέρατα, με τον Ρόμπερτς να γλιστρά, τον Κόουλ να επωφελείται πηγαίνοντας για το coast-to-coast αλλά η φοβερή άμυνα του Παπανικολάου του ''έσβησε'' τα όνειρα, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 33-35, 45-51, 68-69

Μακάμπι (Σπάχια): Τόμας 2, Ρολ 7 (1), Κέιν 6, Τάιους 6, Ντιμπαρτολομένο 4, Κοέν, Κόουλ 22 (1), Μπόλντεν 7, Παραχούσκι, Ζούσμαν, Τζάκσον 14 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μακλίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοβ 8 (8ρ), Στρέλνιεκς 5 (1), Πρίντεζης 21, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα