Λονδίνο: ΙΧ έπεσε πάνω σε πεζούς - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το περιστατικό (pics &vids)


Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Οι τραυματιοφορείς παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες στο δρόμο έξω από το μουσείο ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Μέχρι στιγμής έχει γίνει μία σύλληψη

για το περιστατικό. Τα κίνητρα του δράστη είναι, προς το παρόν, άγνωστα. Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνεί μαζί της, ενώ αναφέρει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες.

Eκατοντάδες τρομοκρατημένοι τουρίστες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν το μαύρο Toyota, που παρέσυρε τουλάχιστον 11 ανθρώπους. Παρότι αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό, στη συνέχεια αντέκρουσε τη δήλωση λέγοντας ότι «δεν αποκλείει ακόμη κανένα ενδεχόμενο». Την έρευνα δε, έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο άντρας, ακινητοποιήθηκε από έξι περαστικούς -ένας εκ των οποίων κρατούσε από το χέρι και την μικρή κόρη του, ηλικίας 4 με 5 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στον κόσμο και στη συνέχεια βγήκε από αυτό και άρχισε να τρέχει.

«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση επί τόπου κι ότι έχει αρχίσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και για τα αίτια.

Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές διαρροές σε βρετανικά ΜΜΕ, οι Αρχές δεν βλέπουν για την ώρα σενάριο της τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών, όμως αστυνομικοί ανέφεραν στο BBC ότι τα τραύματα είναι ελαφρά.



Inmediaciones de Natural History Museum #Londres Hombre reducido en el suelo antes de que llegue policía, no sabemos q pasa. @OndaCero_es pic.twitter.com/4tAQhwEpf5

— RR NEWS (@RosaRodaNews) 7 Οκτωβρίου 2017

Inmediaciones de Natural History Museum #Londres Hombre reducido en el suelo antes de que llegue policía, no sabemos q pasa. @OndaCero_es pic.twitter.com/4tAQhwEpf5

— RR NEWS (@RosaRodaNews) 7 Οκτωβρίου 2017

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες.

O Kόνορ Χόνεϊμάν, από το Εσεξ, που περίμενε στην ουρά για να επισκεφτεί το μουσείο δήλωσε στο BBC: «Ακούσαμε ένα φρικτό ήχο και τη μηχανή ενός αυτοκινήτου. Ολοι άρχισαν να τρέχουν προς τα μέσα ουρλιάζοντας».

«Εμείς τρέχαμε προς τα μέσα, και όλοι μας ακολουθούσαν, την ώρα που οι υπάλληλοι της ασφάλειας έβγαιναν προς τα έξω για να κλείσουν την είσοδο. Επικράτησε χάος μέχρι να φτάσει η αστυνομία» τόνισε ο ίδιος.

Σοκαρισμένοι, όσοι βρέθηκαν στο σημείο γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ένας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Maxim, μιλώντας στο SkyNews, εξιστορεί: «Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου επικράτησε στην περιοχή ο απόλυτος πανικός. Άνθρωποι ούρλιαζαν, έτρεχαν να σωθούν, πανικόβλητοι. Προσωπικά, είδα τις Αρχές να κρατούν στο έδαφος τον δράστη και στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε για τις σχετικές έρευνες».

Και σε άλλη μια μαρτυρία, περιγράφεται ο ήχος πυροβολισμών. «Περπατούσαμε πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν πυροβολισμούς, και πανικοβληθήκαμε. Στη συνέχεια, είδαμε έναν άντρα στο έδαφος, να έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Πλήθος κόσμου, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όλοι μας είχαμε σταθεί σε μια άκρη του δρόμου και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η μαρτυρία της Κέιτι Κρέιν, η οποία έβγαινε από το μουσείο, την ώρα που η αστυνομία είχε συλλάβει τον οδηγό του οχήματος και του περνούσε χειροπέδες: «Έδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του. Γελούσε» είπε η γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα