"Λογοτεχνία και θέατρο: δρόμοι και αδιέξοδα", στην Πειραιώς 260


Στο πλαίσιο εγκαινίασης της συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, διοργανώνεται Ημερίδα, με τίτλο «Λογοτεχνία και θέατρο: δρόμοι και αδιέξοδα», στην Πειραιώς 260, στις 27 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα.

Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα που έχει λάβει πια «εθνικές» διαστάσεις, καθώς αφορά στο

σύνολο σχεδόν του ελληνικού θεάτρου και απασχολεί εκπροσώπους της νεότερης και παλαιότερης γενιάς δημιουργών, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό: τη διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στη σύγχρονη σκηνή.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα παρέμβουν με σύντομες εισηγήσεις τους ο πρόεδρος της Ένωσης Κριτικών, Σάββας Πατσαλίδης, και ορισμένα μέλη της, αλλά και η Δήμητρα Κονδυλάκη, από το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς το ρεπερτόριο του φετινού προγράμματος είναι σχετικό με την προβληματική της Ημερίδας.

Τις σύντομες εισηγήσεις θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι, που θα συντονίσουν μέλη της Ένωσης Κριτικών και στο οποίο θα συμμετάσχουν επιλεγμένοι καλλιτέχνες και ειδικοί, που θα καλύψουν με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους τις διάφορες πτυχές του θέματος. Την Ημερίδα θα κλείσει συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Β): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900.

Keywords
Τυχαία Θέματα