Λιβερία: Συγχαρητήρια του ΓΓ του ΟΗΕ στον Τζορτζ Γουεά για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές


Η διεξαγωγή και η ολοκλήρωση "ειρηνικών, διαφανών, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών επιβεβαιώνει ότι η Λιβερία βαδίζει προς τη διαρκή ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη", πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία τον επικαλείται ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

Οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Λιβερία είναι "σημαντικές" και θα απαιτήσουν "ενότητα" ανάμεσα στον "εκλεγμένο πρόεδρο και την κυβέρνησή του καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα" στη χώρα, εκτίμησε ο Γκουτέρες.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ

εννοεί να "συνεργαστεί στενά με τον εκλεγμένο πρόεδρο και τον λαό της Λιβερίας για να εδραιωθεί η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη" στη χώρα αυτή, σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η εθνική εκλογική επιτροπή της Λιβερίας ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή τη "νίκη στον δεύτερο γύρο" των προεδρικών εκλογών, ο οποίος διεξήχθη την Τρίτη, του Τζορτζ Γουεά και της συνυποψήφιάς του, της Τζούελ Χάουαρντ-Τέιλορ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα, που για χρόνια σπαρασσόταν από μια σειρά βάρβαρων εμφύλιων συρράξεων (1989-2003) οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα