Ληστεία με καλάσνικοφ στο Παλαιό Φάληρο: Πολίτες ξυλοκόπησαν έναν από τους δράστες (pics &vids)


Συγκεκριμένα, δύο δράστες εισέβαλαν γύρω στις 01:30 τη νύχτα στο κατάστημα ψιλικών που βρίσκεται επί της οδού Ζησιμοπούλου, στον αριθμό 92 στο Παλαιό Φάληρο και με την απειλή καλάσνικοφ προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο και τον ιδιοκτήτη. Εκείνοι αντέδρασαν, ακολούθησε συμπλοκή και ο ένας από τους δράστες διέφυγε πεζός.

Ο δεύτερος πιάστηκε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο, ενώ περαστικοί που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει μπήκαν μέσα και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Ο δράστης πυροβόλησε επτά με οκτώ φορές στον αέρα, ευτυχώς χωρίς

να τραυματιστεί κανείς.

Πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον υπάλληλο και ακινητοποίησαν το ληστή και τον ξυλοκόπησαν. Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ληστή στον Ευαγγελισμό ενώ ο υπάλληλος τραυματίστηκε από τον ληστή που τον χτύπησε με το όπλο.

Ο άλλος δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται. Στο σημείο εντοπίστηκαν οκτώ κάλυκες.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μίλησε στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό: «Το μαγαζί είναι 80-90 τετραγωνικά. Ήταν περίπου 1:30 το βράδυ και ήμουν έτοιμος να φύγω και βρισκόμουν απ΄ έξω. Μέσα στο μαγαζί ήταν ο υπάλληλος στο πόστο του όταν μπήκαν δύο κουκουλοφόροι κρατώντας ένα καλάσνικοφ. Στην αρχή το περάσαμε για πλάκα αλλά βλέποντας πως χτύπησαν τον υπάλληλο με το κοντάκι του όπλου κινητοποιήθηκα και πήγα προς τα μέσα. Εκείνη τη στιγμή ο υπάλληλος έκανε κίνηση να τους επιτεθεί και μάλλον αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο. Είχαμε μια συμπλοκή και ακινητοποιήσαμε το ληστή. Πυροβολήσανε έξω από το μαγαζί και στη προσπάθεια μου να πάρω το όπλο από τον ένα ληστή και έφυγαν κάποιες βολές στον αέρα. Βρήκαμε μια σφαίρα στο τζάμι, μία στο μπαλκόνι».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο δράστης που συνελήφθη κατέθεσε ότι οι δράστες ήταν συνολικά τέσσερις, ωστόσο οι δύο μπήκαν στο μαγαζί.

Διαβάστε επίσης: Παλαιό Φάληρο: Ληστεία με καλάσνικοφ σε κατάστημα ψιλικών

Keywords
Τυχαία Θέματα