Λευκός οίκος: Ο Ομπάμα θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση χρέους


Το μήνυμα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να ρυθμιστεί αναμένεται να μεταφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου τονίστηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη θέση ότι το χρέος

δεν είναι βιώσιμο και ότι πρέπει να διευθετηθεί. «Θα το θέσει από την Αθήνα», και θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το "κλειδί" για να τα καταφέρει η Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επαινέσει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και να τονίσει ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει

Όπως σημειώθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα ήθελε χρόνια να επισκεφθεί την Ελλάδα, καθώς έχει ασχοληθεί προσωπικά με την ελληνική κρίση, αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και με την επίσκεψη στέλνει μήνυμα στήριξης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τον Παρθενώνα, ενώ αμέσως μετά αναμένεται η ομιλία του στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα