Λάδι στη φωτιά από Β. Κορέα: "Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος"


Δεν κάνουν πίσω ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, συνεχίζοντας να πετάει η μία το μπαλάκι στην άλλη και να διατηρούν υψηλούς τόνους στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο πρέσβης της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Ιν Ριόνγκ, με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, φρόντισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας λόγο για πράξεις από πλευράς Ουάσινγκτον που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο ανά πάσα στιγμή.

"Οι

αμερικανικές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο", ανέφερε ο Κιμ, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.

Όμως, τα λεκτικά πυρά που εκτόξευσε ο Βορειοκορεάτης πρέσβης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Κιμ επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία επικίνδυνη κατάσταση με βάση την οποία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή θερμοπυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN, o Βορειοκορεάτης πρέσβης συμβουλευόταν την επιστολή του την οποία διάβαζε με προσοχή στους δημοσιογράφους.

«Η Ουάσινγκτον διαταράσσει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.», τόνισε προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου από τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα