Κυριάκος Μητσοτάκης: "Καθαρή έξοδος" δεν υπάρχει με κυβέρνηση Τσίπρα


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως για ακόμη μία φορά οι εξαγγελίες της αποτελούν «άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

«Με περισσή ελαφρότητα, η κυβέρνηση ευαγγελίζεται μια δήθεν "καθαρή έξοδο" από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018: Δυστυχώς δεν υπάρχει "καθαρή έξοδος" το 2018 με κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως το επιχειρείν σε μεγάλο βαθμό ταυτίστηκε με το κράτος και

ως εκ τούτου το κράτος λειτούργησε πελατειακά απέναντι όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα.

«Η πολιτική του υπερπλεονάσματος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία. Διότι μειώνει τη δυνατότητα ανάπτυξής της. Κλαδεύει το δέντρο πολύ πριν αυτό είναι σε θέση να δώσει καρπούς. Και όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες. Δήθεν παίρνουμε από την μεσαία τάξη για να στηρίξουμε με επιδόματα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως αυτή η πολιτική αποτελεί προβληματική συνταγή για τη χώρα. «Όπως κάθε πολιτική που εμπνέεται από λαϊκισμό και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Και βέβαια βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας που θα έπρεπε να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο: την αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης από μόνη της ήταν ένα υποχρεωτικό αλλά όχι ικανό βήμα για να πετύχουμε αυτό το στόχο». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. «Τα πιο πολλά σημαντικά θέματα, με κορυφαίο αυτό της βιωσιμότητας της ΔΕΗ μετατέθηκαν για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, μετά το τέλος του προγράμματος η χώρα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές με λογικά επιτόκια. Σήμερα αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί» συμπλήρωσε.

Για τους πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, είπε ότι πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των «στρατηγικών κακοπληρωτών». «Των πονηρών που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του Κράτους για τους αδύναμους. Το οφείλουμε σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων», συνέχισε.

Επεσήμανε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία «παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας». Επανέλαβε εξάλλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε “από κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα