Κρούση στο Dark Web από ομάδα hackers

13:04 6/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Επισκέπτες, όταν προσπάθησαν να μπουν σε περισσότερες από 10.000 Tor-based σελίδες, τους εμφανίστηκε το μήνυμα «Hello, Freedom Hosting II, you have been hacked».

Μια ομάδα χάκερς που σχετίζει τον εαυτό της με τους Anonymous, κατάφερε να παραβιάσει τους servers Freedom Hosting

II.

Το Freedom Hosting II είναι μια δημοφιλής υπηρεσία για την φιλοξενία websites που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω του Tor. Αρκετές ώρες μετά την αρχική ανακοίνωση, οι σελίδες αυτές συνεχίζουν να παραμένουν offline.

Στο μήνυμά της η ομάδα χάκερς προσφέρεται να πουλήσει τα δεδομένα πίσω στο Freedom Hosting II με αντάλλαγμα 0.1 bitcoin (αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η προσφορά είναι σοβαρή).

Επιπλέον, οι χάκερς ισχυρίζονται ότι παραπάνω από τα μισά δεδομένα που φιλοξενούνται στους servers αφορούν σε παιδική πορνογραφία. Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αληθεύει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο dark-web hosting εταιρείες. Για το πρώτο Freedom Hosting το 2013 είχαν ασκηθεί διώξεις από τις αρχές, οι οποίες αφορούσαν και πάλι παιδική πορνογραφία. Τότε η υπηρεσία φιλοξενούσε περίπου τις μισές σελίδες που ήταν προσβάσιμες μόνο από το Tor, κοινώς το Dark Web.

Αναλυτές του dark web αναφέρουν ότι το Freedom Hosting II είναι μικρότερο από τον προκάτοχό του. Σύμφωνα με έρευνα, η υπηρεσία φιλοξενεί περίπου το 20% των σελίδων του dark web.

Keywords
Τυχαία Θέματα