Κρήτη: Στον αέρα εκατοντάδες δημόσια έργα


Προβληματισμό δημιουργεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να ακυρώσει μια σειρά από διαγωνισμούς έργων του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, για εκείνα τα έργα που έχει οριστεί η δημοπράτηση τους μετά τις 18 Απριλίου!

Για τα δημόσια έργα και για ποσό άνω των 60.000 ευρώ απαιτείται οι φορείς που δημοπρατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του συστήματος διαγωνισμών, κάτι που δεν απαιτείτο αρχικά με αποτέλεσμα μια σειρά από έργα που τρέχουν προς δημοπρασία να ακυρωθούν καθώς δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση

!

Το μέγα ζήτημα που προέκυψε αποκάλυψε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης... το πρώτο θύμα της ακύρωσης ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανολης Κοκοσάλης που ζήτησε τη συνδρομή και των άλλων δημάρχων στην αλλαγή της απόφασης γιατί μπλοκάρει κατ' ουσίαν όλο το σύστημα δημοπρασιών !

Ήδη για το συγκεκριμένο δήμο τίθενται υπό αμφισβήτηση 9 έργα αιχμής όπως η αναβάθμιση του νηπιαγωγείου Πύργου, η στατική μελέτη του Γυμνασίου Μελεσών, το ρέμα Αστριτσίου, το καλτσέτο Μελιδοχωριου κ.α ενώ ουκ έστιν αριθμός το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους δήμους!

Μάλιστα σε αυτήν την κατηφόρα της ακύρωσης δηλαδή των δημοσίων έργων ειναι και η ανάπλαση της Λ. Δικαιοσύνης που βάζει φουρνέλο στον προγραμματισμό του δήμου Ηρακλείου !

Άμεσα να αποσταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος ζητά από την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος Αρχανών όσο και η ΠΕΔ Κρήτης που θα παίρνει πίσω τα προβλήματα που προκάλεσε το σχετικό έγγραφο ή παράταση του προηγούμενου καθεστώτος μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός τρόπος δημοπράτησης και η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Διαφορετικά ουσιαστικά νεκρώνει κάθε προγραμματισμένο δημόσιο έργο και αν αναλογιστεί κανεις τι ζημιά προκάλεσε η περισυνή καθυστέρηση καταλαβαίνει κανεις πως ουσιαστικά νεκρώνουν τα πάντα στους δήμους !

Μάλιστα θα τεθεί το θέμα αυτό και στην απογευματινή συνάντηση των δημάρχων του Ηρακλείου με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη που θα βρίσκεται στα Πεζά, στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα αρχιτεκτονική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση !

Keywords
Τυχαία Θέματα