Κώστας Μπακογιάννης: Χρειαζόμαστε ισχυρές περιφέρειες μακριά από τα δεσμά του κεντρικού κράτους


«Οι Περιφέρειες μπορούν να δώσουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, που οργανώνεται στην Πάτρα,

με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητες των περιφερειών.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης, πρέπει «να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα μία πραγματική θεσμική επανάσταση και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης».

«Να μπορέσουμε δηλαδή» συνέχισε ο Κώστας Μπακογιάννης, «να στοχεύσουμε σε ισχυρούς δήμους και σε ισχυρές περιφέρειες, που απελευθερωμένες από τα δεσμά του κεντρικού κράτους, να πετύχουν το σκοπό όλων μας, που είναι η περιβόητη ανάπτυξη, η οποία κατά τα λοιπά έχει τόσο πολύ κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα