Κόντρα Σεραφείμ - Καινούργιου στον αέρα για τους ομοφιλόφυλους

16:03 3/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Άγριος καβγάς ξέσπασε στο πλατό του «Φτιάξε καφέ να στα πω» μεταξύ Κατερίνας Καινούργιου και Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ το πρωί της Παρασκευής με αφορμή την ένταξη των σεμιναρίων για την ομοφυλοφιλία στα σχολεία.

Ο σεβασμιότατος επέμενε καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης ότι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα αναγνωρίζει μόνο τον άντρα και τη γυναίκα, κρίνοντας πως οτιδήποτε άλλο αποτελεί παθογένεια, παράχρηση και παρέκβαση της φυσιολογικότητας.

Ο

ίδιος, μάλιστα, δεν δίστασε να συγκρίνει ανοιχτά την κτηνοβασία και την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία, εμμένοντας σταθερά στις απόψεις του και χωρίς να θέλει να έχει αντίλογο σε όσα εκφράζει.

«Είναι εγκληματίες αυτοί οι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο, Ανθή Βούλγαρη, «Θα αλλάξετε εσείς τον νόμο του Θεού; Αν δεν σας αρέσει με γεια σας με χαρά σας».

Η Κατερίνα Καινούργιου από την πλευρά της προσπάθησε αρχικά να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο, οι απόψεις του Μητροπολίτη την έβγαλαν εκτός εαυτού. «Ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος με τη δική του επιλογή. Δεν μιλάμε για έγκλημα και παρακαλώ πολύ να μην βάζουμε στην ίδια κατηγορία την παιδοφιλία, την κτηνοβασία και την ομοφυλοφιλία. Θα τρελαθώ δηλαδή με αυτά που ακούω. Πώς μπορείτε και έχετε τόσο απαρχαιωμένες απόψεις; Δεν θέλω να το συνεχίσω αυτό άλλο».

Η παρουσιάστρια στην πορεία της συζήτησης πρόσθεσε, μάλιστα, στον αέρα της εκπομπής τον εκπαιδευτικό Πέτρο Σαπουντζάκη για να σχολιάσει όσα ακούστηκαν από τον Σεραφείμ με τον ίδιο να λέει στον αέρα: «Αυτά που λέτε είναι αισχρά ψέμματα. Πρέπει να σταματήσετε να φοβίζετε τον κόσμο. Υπάρχουν παιδιά που πληρώνουν για αυτά που λέτε με τις ζωές τους».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειας του εκπαιδευτικού να πει την άποψη του δεν σταμάτησε να μιλά με αποτέλεσμα ο Πέτρος Σαπουντζάκης να συμπληρώσει: «Μπορούμε να αφήνουμε τον κάθε άνθρωπο να λέει την παλαβομάρα του; Δεν πρέπει λιγάκι να μαζευτούμε σαν άνθρωποι και να μιλάμε σοβαρά γι' αυτά τα θέματα; Αφορούν ζωές ανθρώπων».

Η συζήτηση έληξε με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ να πετά τα μικρόφωνα, να θίγεται θεωρώντας πως τον αποκάλεσαν παλαβό, ενώ ο ίδιος πριν αποχωρήσει είπε για τους συνομιλητές του «παλαβοί είστε εσείς όλοι».



Keywords
Τυχαία Θέματα