Κινήματα κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (pics)


Μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στη Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ακόμη μία φορά για «ξεπούλημα» της λαϊκής περιουσίας.

Η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ, το Κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, βρίσκονταν από νωρίς το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο, φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας πανό.

Η εικόνα είναι διαφορετική στο δικαστήριο καθώς λείπουν από την είσοδο του δικαστηρίου οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λόγω της αποχής των

συμβολαιογράφων.

Για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν προγραμματισμένοι συνολικά τρεις πλειστηριασμοί για οφειλές σε τράπεζες και μάλιστα ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας με αποθήκη για οφειλή ύψους 188.000 ευρώ, που αφορά σε κατασχεμένο πλοίο.

Παρά την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Από δω και στο εξής αυστηροποιείται το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις αφού ψηφίστηκε με 146 "ναι" η σχετική τροπολογία που εφέρε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα τα μέλη των κινημάτων κάνουν λόγο για χουντικές πρακτικές προκειμένου να βγουν στο σφυρί οι λαϊκές κατοικίες και δηλώνουν πως όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αλλά σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα