Κίνα: Αυξήθηκαν τα κέρδη της βιομηχανίας τον Αύγουστο


Τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών επιχειρήσεων κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση της τετραετίας τον Αύγουστο καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων, χάρη σε μια κατασκευαστική έκρηξη, βοηθούμενη από την κυβέρνηση, που βοηθάει το Πεκίνο να περιορίσει τα υψηλά επίπεδα χρέους χωρίς να επηρεάσει την οικονομία.

Τα θετικά κέρδη είναι ένα ακόμη sweetener για τις αρχές καθώς η Κίνα εστιάζει στην κατάργηση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων από χρόνια

ανάπτυξης τροφοδοτούμενης από την κρίση και διατηρώντας την οικονομία σε σταθερή πορεία εν όψει του κρίσιμου συνεδρίου του κόμματος τον επόμενο μήνα.

Τα κέρδη τον Αύγουστο αυξήθηκαν 24% σε ετήσια βάση στα 672 δισ. γουάν (101,2 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Η τελευταία αύξηση των κερδών είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο του 2013. Η ετήσια αύξηση των κερδών διαμορφώθηκε στο 16,5% τον Ιούλιο.

"Τα στοιχεία είναι πραγματικά θετικά –δείχνουν ότι οι προσπάθειες της Κίνας να μειώσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα αποδίδουν", τόνισε αναλυτής της ING στο Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα