Κίνα: 13 συλλήψεις μετά την κατάρρευση πλατφόρμας σε εργοστάσιο


Συνελήφθησαν δεκατρείς άνθρωποι μετά την κατάρρευση μιας πλατφόρμας σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας.

Την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 74 άνθρωποι, όταν μια μεταλλική πλατφόρμα που είχε τοποθετηθεί σε έναν υπό κατασκευή πύργο ψύξης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φενγκτσένγκ της επαρχίας Τζιανγκσί κατέρρευσε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μεταξύ των 69 νεκρών που έχουν αναγνωριστεί ο πιο νέος ήταν 23 ετών και ο μεγαλύτερος 53 ετών.

Ο αντικυβερνήτης

της επαρχίας Λι Γιχουάνγκ και ακόμη δύο αξιωματούχοι υποκλίθηκαν χθες το βράδυ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση σε ένδειξη σεβασμού για τους νεκρούς, δηλώνοντας "πολύ θλιμμένοι" από το δυστύχημα και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί κατήγγειλαν σήμερα τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων, σε μια χώρα όπου οι κανόνες ασφαλείας συχνά δεν εφαρμόζονται πιστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα