Κατηγορείται για περισσότερους από 80 φόνους


Ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις στυγερές δολοφονίες 22 γυναικών, αλλά εν τω μεταξύ, αποκαλύπτονται και άλλοι 60 φόνοι που πιθανόν να διέπραξε ο Μιχαήλ Ποπκόφ. Αν επιβεβαιωθούν και αυτές οι κατηγορίες θα είναι ο πιο στυγερός κατά συρροήν δολοφόνος, ιστορικά.

Οι στυγερές δολοφονίες των γυναικών ηλικίας 16-40 ετών απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις συνέβησαν στην περίοδο απ’ το 1992 μέχρι το 2007 και ανακαλύφθηκαν ως αποτέλεσμα της «δημιουργίας ψυχολογικής επικοινωνίας» με τον φονιά, που ομολόγησε την ενοχή του.

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας λένε ότι πήραν καταθέσεις

από 900 μάρτυρες, διενήργησαν 200 ιατροδικαστικά πειράματα και προχώρησαν στην εκταφή 20 σορών, κάποιες απ’ τις οποίες παρέμεναν κρυμμένες επί δύο δεκαετίες. Τα πτώματα εντοπίστηκαν σε «δάση, λίμνες και έλη με τη βοήθεια βαρέος εξοπλισμού και δυτών» συχνά κατόπιν υποδείξεων του ίδιου του φονιά.

Αν και οι ενέργειές του έκαναν τους επιθεωρητές να αμφιβάλλουν για την ψυχική του υγεία, οι εκτεταμένες ψυχιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στη Μόσχα έδειξαν ότι ο Ποπκόφ δεν έπασχε από κάποια «μόνιμη ή προσωρινή» μορφή ψυχικής ασθένειας και «είχε πλήρη επίγνωση της φύσης και της κοινωνικής ζημιάς των ενεργειών του.»

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Ποπκόφ πάσχει από «δολοφονική μανία με σαδιστικές τάσεις». Στις δολοφονίες του ακολουθούσε μια παρόμοια τακτική. Φορούσε τη στολή υπηρεσίας και στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια κι άλλους δημόσιους χώρους, στήνοντας καρτέρι σε μεθυσμένες, ασυνόδευτες γυναίκες. Όταν τις εντόπιζε, τις δελέαζε να τον ακολουθήσουν στο αυτοκίνητό του για να συνεχίσουν μαζί τη διασκέδαση, ή για να τις βοηθήσει. Στη συνέχεια τις πήγαινε σε κάποιο δάσος, τις βίαζε και τις σκότωνε με τσεκούρι, μαχαίρι, μπαστούνι ή κάποιο άλλο εργαλείο, που συχνά έπαιρνε απ’ το χώρο φύλαξης αποδεικτικών στοιχείων του αστυνομικού τμήματος.

Συνήθως δελέαζε ένα θύμα τη φορά, αν και σε μία περίπτωση κατάφερε να καταδιώξει και να σκοτώσει δύο γυναίκες. Σε συνεντεύξεις που έδωσε μετά τη σύλληψή του ο Ποπκόφ είπε ότι άρχισε τη δολοφονική του δράση επειδή τον απάτησε η γυναίκα του μ’ ένα συνάδελφό του κι «ήθελε να τιμωρήσει “χαλαρές” γυναίκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα