Κατά του "πάγωματος" ο Ολάντ: Οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αλλάζουν


Την άποψη ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup και δεν τίθεται θέμα αλλαγής τους εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Οι δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ κινούνται στο ίδιο μήκος με εκείνες του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε πως είναι αντίθετος με το "πάγωμα" των μέτρων για το χρέος.

"Το Eurogroup αποφάσισε να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης χρέους και δεν μπορούμε να ζητούμε κάτι παραπάνω από την Ελλάδα", είπε ο Ολάντ χαρακτηριστικά.

"Είμαι σύμφωνος με

την απόφαση, που πάρθηκε στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε και υποστηρίζω τη θέση του", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Δεν τίθεται ζήτημα να ζητούμε παραπάνω προσπάθειες από την Ελλάδα, ή να αλλάξουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν και οι οποίες συνάδουν με ό,τι είχε ζητηθεί από τη χώρα", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι πρέπει να χειριζόμαστε την Ελλάδα με σεβασμό.

"Εκφράζουμε την αντίθεση μας στο «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων, καθώς είναι κάτι με τον οποίο δε συμφωνούμε", είπε στο μεταξύ νωρίτερα την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, που πρόσθεσε πως την άποψη του συμμερίζονται και άλλου ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Ο Σαπέν τόνισε ακόμα στο Reuters πως η συνολική θέση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και επανέλαβε την ικανοποίηση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί η Αθήνα.

"Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν", επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι "το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα".

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν", υπογραμμίζοντας ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει" όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα