Κανονικά η συναυλία των Radioahead στο Ισραήλ


Να αψηφήσει τις εκκλήσεις για ακύρωση της συναυλίας τους στο Τελ Αβίβ αποφάσισε το συγκρότημα Radiohead, με το live να γίνεται κανονικά, σήμερα, στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ή ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, είχαν καλέσει το διάσημο συγκρότημα να ακυρώσει τη συναυλία. Όμως ο επικεφαλής του συγκροτήματος,

ο τραγουδιστής Τομ Γιορκ, δείχνει να μην συμφωνεί.

Σε ένα μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ο τραγουδιστής υπογράμμισε ότι το «να παίζεις σε μια χώρα δεν σημαίνει ότι προσυπογράφεις την πολιτική της κυβέρνησής της».

«Δώσαμε συναυλίες στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας», επί διαφόρων κυβερνήσεων, «ορισμένες από τις οποίες ήταν πιο φιλελεύθερες από άλλες. Όπως και στην Αμερική. Δεν υποστηρίζουμε περισσότερο τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν) Νετανιάχου από τον (ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ, αλλά θα συνεχίσουμε τις συναυλίες στις ΗΠΑ», ανέφερε.

«Η μουσική, η τέχνη, συνίσταται στο να ρίχνεις τα τείχη, όχι να τα υψώνεις», συμπλήρωσε ο Τομ Γιορκ.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί καλλιτέχνες έχουν πάρει μέρος στην εκστρατεία μποϊκοτάζ εναντίον της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη, που κρατάει πάνω από πενήντα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα