Καμία ευχάριστη ''διάψευση'' από το Eurogroup


Τίποτε διαφορετικό δεν προέκυψε από τις μη αισιόδοξες, έτσι κι αλλιώς, προβλέψεις, το αποψινό Eurogroup, ''αναγκάζοντας'' τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να δηλώσει ότι ''οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν επί βελγικού εδάφους'', με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γιώργο Χουλιαράκη να παραμένουν στην βελγική πρωτεύουσα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την βελγική πρωτεύουσα, δεν υπήρξε γεφύρωμα του χάσματος Αθήνας-δανειστών με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη εφικτή η επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει νέα συνάντηση με τους θεσμούς.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup: «Μας ενημέρωσαν οι θεσμοί. Εχει γίνει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη ζητήματα-κλειδιά σε εκκρεμότητα».

Συμφώνησαν, όπως είπε, στην προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς να συνεχιστούν οι συζητήσεις σε εντατικούς ρυθμούς στις Βρυξέλλες και θα επικεντρωθούν στα εξέχοντα ζητήματα, προκειμένου να ξεκαθαριστούν.

Θα ακολουθήσει πολιτική συζήτηση στο επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσειο ο Ντάισελμπλουμ, «δεν υπάρχει καμία υπόσχεση ότι θα έχει τελειώσει έως τότε όλη η δουλειά». Η μόνη συμφωνία που υπήρξε από όλους ήταν να τελειώσουν το ταχύτερο δυνατό τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα.

Οι θεσμοί και οι εταίροι ζητούν από την ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως περιγράφηκαν στην προηγούμενη συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου και ιδίως ζητούν εγγυήσεις και υποχωρήσεις στο θέμα των συντάξεων για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συζητήσεις στο μίνι Eurogroup, στο οποίο συμμετείχαν οι έλληνες υπουργοί και οι επικεφαλείς των δανειστών. Παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αφού ενημερώσει πρώτα τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα