ΗΠΑ καλούν Ρωσία να αποκαταστήσει το Linkedin


Ανησυχούν οι ΗΠΑ για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει τη δημόσια πρόσβαση στη διαδικτυακή ιστοσελίδα LinkedIn.

Το LinkedIn, τα κεντρικά γραφεία του οποίου βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι το πρώτο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο που αποκλείεται βάσει ενός νέου νόμου που απαιτεί από εταιρίες που κατέχουν δεδομένα ρώσων πολιτών να τα αποθηκεύουν

σε ρωσικό έδαφος.

Αναλυτές στις υπηρεσίες του Διαδικτύου λένε πως και άλλες εταιρίες τεχνολογίας, περιλαμβανομένου του Facebook και του Twitter, μπορεί επίσης να ανακαλύψουν ότι έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτές, εκτός εάν μεταφέρουν τα δεδομένα σε εξυπηρετητές με έδρα τη Ρωσία.

Η Μαρία Όλσον, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον κάλεσε τις ρωσικές αρχές να αποκαταστήσουν αμέσως την πρόσβαση στο LinkedIn και είπε πως οι περιορισμοί βλάπτουν τον ανταγωνισμό και τον ρωσικό λαό.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για την απόφαση της Ρωσίας να εμποδίσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα LinkedIn", ανέφερε η Όλσον σε δήλωση που στάλθηκε στο Ρόιτερς.

"Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη στο είδος της και δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αιτιολογήσει το κλείσιμο οποιασδήποτε ιστοσελίδας η οποία περιλαμβάνει δεδομένα ρώσων χρηστών".

Keywords
Τυχαία Θέματα