Ηλεκτροκίνηση: Τα σχέδια των εταιρειών για το 2018


Η ηλεκτροκίνηση είναι κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυξάνεται και πληθαίνει με γοργό ρυθμό. Η Mercedes-Benz, η Volvo, η Nissan και η Peugeot δεν χάνουν ευκαιρία τους τελευταίους μήνες που να μην δώσουν μια ισχυρή γεύση από τα μεγαλεπήβολά τετράτροχα ηλεκτρικά τους όνειρα. Από τη Smart,

που θα φέρει σε λίγες εβδομάδες στην αγορά τα ηλεκτρικά της Forfour και Fortwo έως και τα plug-in ηλεκτρικά SUV, η αγορά, τόσο μέσα στο 2017 αλλά και μέσα στο 2018 θα εμπλουτιστεί με μοντέλα που θα ποντάρουν στις …πρίζες!

Nissan Leaf: Με μεγάλη αυτονομία

Η νέα γενιά του ηλεκτρικού της μοντέλου, του Leaf είναι προ των πυλών. Η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να το λανσάρει το 2018. Στόχος της ιαπωνικής φίρμας να αυξήσει ακόμη περισσότερο την αυτονομία του, πάντα σε σχέση με τον προκάτοχο του. Οι μελλοντικοί υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες – ανάλογα με την αυτονομία που επιθυμούν να έχει το αυτοκίνητο τους. Η βασική έκδοση του Nissan Leaf θα διατίθεται με δύο μπαταρίες: 24 kWh που επιτρέπει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο, και έπειτα από μια πλήρη φόρτιση, να πραγματοποιήσει μέχρι και 135 χιλιόμετρα και η έκδοση με την 30 kWh μπαταρία που φτάνει έως και τα 172 χιλιόμετρα. Πάντως, δεν αποκλείεται να δούμε και εκδόσεις που σε αυτονομία θα ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα.

Volvo: Μπαίνει για τα καλά στην πρίζα

Η Volvo έχει στα σκαριά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2019. Σύμφωνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδια της σουηδικής φίρμας, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αλλά και των plug-in υβριδικών μοντέλων ( που έως τα τέλη της δεκατίας θα έχουν πολλαπλασιαστεί σημαντικά) θα αποτελούν έως το 2020 το 10% των συνολικών πωλήσεων της. Η Volvo στοχεύει σε συνολικές πωλήσεις έως και ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, μέχρι το 2025.

Smart: Με δύο νέα μοντέλα

Tα ηλεκτρικά της μοντέλα και συγκεκριμένα την ηλεκτροκίνητη έκδοση του forfour και τη νέα γενιά του fortwo θα λανσάρει στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες η πιο σημαντική διαφορά με το προγενέστερο ηλεκτρικό smart θα είναι η μεγαλύτερη αυτονομία, που σίγουρα θα επεκτείνει σημαντικά και της αστικές του δυνατότητες. Φυσικά και στα ηλεκτρικά μοντέλα θα δίνεται η δυνατότητα προσθήκης αρκετών στοιχείων.

Mercedes-Benz GLC F-CELL: Φουλάρει με υδρογόνο

Το 2017 αναμένεται να λανσαριστεί από τη Mercedes η υδρογονοκίνητη έκδοση της GLC. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο οικολογικό μοντέλο, με βασικό πλεονέκτημα τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η GLC F-CELL διαθέτει plug-in υβριδικές δυνατότητες, με την αυτονομία να αγγίζει τα 500 χλμ. Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει δύο δεξαμενές υδρογόνου, με την καθεμία να φουλάρει με 4 κιλά υδρογόνου ενώ ο χρόνος φουλαρίσματος να είναι στα 3 λεπτά. Η αμιγώς ηλεκτρική της ενέργεια αρκεί για να κινήσει το μεσαίο SUV μοντέλο έως και 50 χιλιόμετρα.

PSA: Με επαναφορτιζόμενα υβριδικά και ηλεκτρικά

Τα ηλεκτρικά της σχέδια ανακοίνωσε και o όμιλος PSA (Peugeot-Citroen). Ο γαλλικός όμιλος σχεδιάζει να εφοδιάζει τα μελλοντικά της plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα με μια νέα γενιά μπαταριών που θα δίνουν μεγάλη αυτονομία στα μοντέλα που θα τις χρησιμοποιούν. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της PSA, θα διαθέτουν – μεταξύ άλλων – και ένα φορτιστή που θα εξασφαλίζει με μια φόρτιση διάρκειας 90 λεπτών αυτονομία της τάξεως των 100 χλμ. Το ντεμπούτο των νέων ηλεκτρικών της μοντέλων θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα έως το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα