Φλέγεται ξανά η Ζάκυνθος - Κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό Αναφωνήτρια (pics &vid)


Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές της Ζακύνθου, καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Ήδη, πολλοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει, ενώ άλλοι έμειναν πίσω, για να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες, που απειλούν τα σπίτια τους.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν

ένα Καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 10 μέτρα και βρίσκονται σε απόσταση 100μ από το χωριό.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Σημειώνεται πως μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, κατοίκων και εθελοντών.

Το έργο πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της ΔΕΥΑΖ και ιδιωτικές.



52 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τις τελευταίες 24 ώρες εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις ακόλουθες περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα), Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Σαμοθράκη).

Keywords
Τυχαία Θέματα