Η πρώτη... μάχη Παναθηναϊκού και ΑΕΚ


​Μετά το πρώτο τζάμπολ των ημιτελικών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με άνεση του Άρη και έκανε το 1-0, τα βλέμματα... συγκεντρώνονται στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται την ΑΕΚ (19:00) στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την

τετράδα της Stoiximan.gr Basket League.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ετοιμάζεται να μπει ξανά στα παρκέ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Φενερμπαχτσέ στην Euroleague, με τον Ισπανό τεχνικό να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών πως η ομάδα του έχει ξεπεράσει τον πόνο του 3-0 και είναι έτοιμη να δώσει χαρά στον κόσμο της.

«Έχουμε συνείδηση ότι παρότι κάναμε πολύ καλή σεζόν, δεν παίξαμε καλά στα τελευταία ματς και γι’ αυτό χάσαμε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε. Όμως έχει περάσει ένα διάστημα και έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τον πόνο από αυτή την ήττα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο γήπεδο, για να έχουμε ένα πλάνο σε κάθε ματς και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Είναι αλήθεια πως όταν έχεις καιρό απραξίας αυτό δεν βοηθά, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα και τους οποίους απογοητεύσαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός, με τον Νικ Καλάθη να προσθέτει:

«Πιστεύω πως έχουμε αρκετά καλή ομάδα για να πάρουμε τον τίτλο. Αυτή την σεζόν είχαμε σκαμπανεβάσματα. Δεν τελειώσαμε την σεζόν όπως θα θέλαμε στην Euroleague. Έχουμε μπροστά μας, όμως, ακόμα έναν στόχο και οι τέσσερις ομάδες στα ημιτελικά είναι πολύ καλές. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα που μπορεί να κάνει διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο. Θα συγκεντρωθούμε στις προπονήσεις και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την μάχη των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό Superfoods, έχοντας ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Ρεθύμνου στη δεύτερη φάση των πλέι-οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Προβλήματα δεν υπάρχουν στις τάξεις της «Ένωσης», καθώς τόσο ο Μάικλ Ντίξον, όσο και ο Μπραντ Νιούλεϊ ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα και εκτός απροόπτου, θα ενισχύσουν την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παίξαμε καλό μπάσκετ και ήμασταν σοβαροί. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ΑΕΚ ξεκινώντας από τον Μάκη Αγγελόπουλο που αγαπάει πολύ την ομάδα κι έχει μεγάλες βλέψεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Έχουμε δουλέψει σκληρά, πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Εύχομαι να γίνουν πολύ καλά ματς, οι παίκτες να είναι υγιείς, χωρίς βία και ο κόσμος να έρχεται όλο και περισσότερο. Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να αγαπάει το μπάσκετ και να θέλει να έρχεται στα γήπεδα».

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Σάκοτα τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Φαίνεται η ανοδική πορεία της ΑΕΚ. Είναι ένα καλό σημάδι για εμάς που δουλεύουμε πολύ σκληρά για επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που ανήκει. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιχνίδια στα πλέι οφ. Είχαμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά πιστεύω πως είμαστε πανέτοιμοι για αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Πηλοϊδης, Μάνος και Τσώνος.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα