Η Περιφέρεια Αττικής οικοδομεί νέο υπόδειγμα διοίκησης


Για το νέο υπόδειγμα διοίκησης που οικοδομεί η Περιφέρεια Αττικής μίλησε η Ρένα Δούρου.

«Ένα υπόδειγμα που αποκαθιστά την αξιοπιστία στην πολιτική, αντιμετωπίζει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και ξενοφοβίας και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με αντιμετώπιση αφενός της γραφειοκρατίας και αφετέρου της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Οφείλουμε να μην φοβόμαστε, να έχουμε φαντασία, να είμαστε ευρηματικοί, αποφασιστικοί

στον αγώνα μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, προάγοντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», τόνισε η Δούρου, θυμίζοντας τα λόγια του Λόρκα: «Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν».

Η εναρκτήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πλατεία dels Αngels στο κέντρο της Βαρκελώνης, ξεκίνησε με διάλογο μεταξύ των δημάρχων Βαρκελώνης Αντα Κολάου και Μανουέλα Καρμένα ενώ κατόπιν το λόγο πήραν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών από πόλεις της Ισπανίας, της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής.

Οι εργασίες της τριήμερης συνάντησης με τίτλο «Fearless cities: global networks of refuge and hope» («Ατρόμητες πόλεις: Παγκόσμια δίκτυα καταφυγής και ελπίδας») στη Βαρκελώνη ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα