Η ομολογία του δολοφόνου της Δώρας: Την έκλεψα, αντιστάθηκε και τη σκότωσα


Για μια τσάντα που είχε μέσα ένα κινητό και λίγα ευρώ έχασε τη ζωή της η Δώρα Ζέμπερη, από τον 55χρονο τοξικομανή, ο οποίος πήγε να τη ληστέψει και κατέληξε να τη σκοτώσει, καταφέρνοντας 14 μαχαιριές στην άτυχη κοπέλα.

Η ομολογία του ενώπιον των αστυνομικών δείχνει τη μανία με την οποία φέρθηκε στην 32χρονη κοπέλα.

«Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες.

Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης:

«To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο του εγκλήματος».

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο δολοφόνος η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο 58χρονος να είναι δράστης και άλλων ληστειών μέσα σε νεκροταφεία της Αθήνας ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο ιερέας του Β' νεκροταφείου όπου έγινε το στυγερό έγκλημα.

"Μίλησε" το κινητό της

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Δώρας Ζέμπερη εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Ομόνοια, λίγο μετά τη δολοφονία της, κάτι που αμέσως έκανε τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να πιστέψουν ότι η δολοφονία είχε κίνητρο τη ληστεία και ότι ο δράστης πήγε και πούλησε μετά το έγκλημα το κινητό σε κατάστημα μεταχειρισμένων.

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά-σιγά έφτασαν και στα ίχνη του δολοφόνου. Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου είχε κάμερα και έχει καταγραφεί το πρόσωπό του. Ο δράστης δεν έχει μόνιμη κατοικία, η αστυνομία ωστόσο κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να φθάσει στα ίχνη του.



Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 58χρονου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 58χρονου τοξικομανή, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο άνδρας είναι:

- ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

- ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα

-παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία για την υπόθεση και πλέον αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 58χρονου, ο οποίος δεν αποκλείεται αύριο, Τετάρτη, να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δώρας,doras