Η Μεγαλοοικονόμου, οι μολότοφ και τα 154 "ναι"


Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε πανηγυρικά με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει όχι μόνο τα "προαπαιτούμενα" αλλά και μία επιπλέον βουλευτή.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, έκανε έξαλλο τον πρώην σύντροφό της Βασίλη Λεβέντη και ως ανεξάρτητη βουλευτής υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο και κέρδισε μία θέση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση θα έρθει στις επόμενες εκλογές, διαμήνυσε ο Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας παράλληλα και τον Αλέξη Τσίπρα για ανυπαρξία ήθους.

Παρά τα σκληρά μέτρα ωστόσο για τις απεργίες, τα οικογενειακά επιδόματα και τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με έναν σχεδόν "μαγικό" τρόπο.

Συγκεκριμένα:

Τη διάταξη για τις απεργίες υπερψήφισαν 155 βουλευτές καθώς στήριξε και ο ανεξάρτητος (από το Ποτάμι προερχόμενος) Χάρης Θεοχάρης.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο άρθρο για τα επιδόματα τέκνων ενώ την ίδια «γραμμή» τήρησε και η ανεξάρτητη (προερχόμενη από την ΝΔ) Κατερίνα Παπακώστα.

Το Ποτάμι επέλεξε να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο για τις απεργίες. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, Ένωση Κεντρώων Χρυσή Αυγή, ψήφισαν «όχι» σε όλα.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν 4 απόντες, δύο από ΝΔ, ένας από το Κίνημα Αλλαγής και ένας από το Ποτάμι.

Τα παρατράγουδα

Παρά τα συλλαλητήρια- τα οποία ούτως ή αλλιώς δεν έχαιραν της μαζικότητας ως όφειλαν δεδομένων των επίμαχων διατάξεων- παρά την 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που θεωρητικά παρέλυσε την Αθήνα, παρά και τα ...παρατράγουδα έξω από τη Βουλή, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Έξω από τη Βουλή τα χημικά διαδέχτηκαν τις μολότοφ σε ένα "επεισοδιακό πανηγυράκι" χωρίς τα αναμενόμενα για αρκετούς αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, μέσα στη Βουλή, όλα είχαν ήδη λήξει. Πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Και ακόμη περισσότερο ωφέλιμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που απέκτησε μία ακόμα ψήφο "εμπιστοσύνης".

Στα παρελκόμενα και η παραίτηση Ζουράρι αλλά για το συγκεκριμένο θέμα... ες αύριο τα σπουδαία καθώς από την Τρίτη και έπειτα από συνάντηση με τον συγκυβερνών Πάνο Καμμένο, αναμένεται η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα