Η κίνηση Τραμπ με τη γερουσία και οι προβλέψεις για πόλεμο


Ολοένα και περισσότερο φουντώνουν τα σενάρια ενός ενδεχόμενου χτυπήματος της Αμερικής στη Βόρειο Κορέα και η ασυνήθιστη κίνηση στην οποία προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες φήμες για τα... τύμπανα πολέμου που ηχούν.

Ο πρόεδρος της Αμερικής κάλεσε σύσσωμη τη Γερουσία σε συμβούλιο την Τετάρτη προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σχέδια της κυβέρνησης απέναντι στη Β. Κορέα.

Όπως έγινε γνωστό από τον

Λευκό Οίκο, την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι 100 γερουσιαστές της αμερικανικής Γερουσίας, οι οποίοι θα ακούσουν από τα στόματα του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, το τι μέλλει γενέσθαι και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ και της ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της, για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους».

Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση συμβαίνει μόνο όταν η αμερικανική ηγεσία θέλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στρατιωτικό χτύπημα, το οποίο δεν αποκλείεται να επιφέρει συνέπειες σε όλα τα μέτωπα.

Ο αμερικανικός στόλος πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική ηγεσία είχε δηλώσει απερίφραστα πως «ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα τελείωσε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει δυναμική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι ενημερώσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας είναι συχνές στον Λευκό Οίκο. Πρώτη φορά όμως, εδώ και πολλά χρόνια, καλείται σύσσωμη η Γερουσία, ενώ την ενημέρωση θα κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες επαφές, πριν αποκαλύψουν τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα