Επιβεβαιώνει η Γερμανία: Πακιστανός ο μακελάρης


Επιβεβαίωσαν το... προσφυγικό προφίλ του "μακελάρη", ο οποίος σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο στο Βερολίνο την περασμένη Δευτέρα, οι γερμανικές αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ότι ο δράστης είναι ένας 23χρονος Πακιστανός.

Ο ντε Μερζιέ δήλωσε ακόμη ότι ο δράστης αρνείται την ανάμειξή του στην τρομοκρατική επίθεση.

Σχετικά με τους δεκάδες τραυματίες, ο Γερμανός ΥΠΕΣ σημείωσε πως 18 από τα 45 άτομα, τα οποία εισήχθησαν σε νοσοκομεία της πόλης, είναι σε κρίσιμη κατάσταση

και πως δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται έκθεση της αστυνομίας, ο μακελάρης είχε προσωρινή άδεια παραμονής από τον Ιούνιο 2016.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι ο κίνδυνος από την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι υψηλός, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Επισημαίνεται πως νωρίτερα την Τρίτη σε συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε φανερά "μουδιασμένη" για το προσφυγικό προφίλ του δράστη. "Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας, αν επιβεβαιωθεί ότι ένα άτομο που προέβη σε αυτή την πράξη, είχε καταφύγει στη Γερμανία, ζητώντας προστασία και άσυλο", δήλωσε η 'Αγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανία, η οποία κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, κλονίζεται για ακόμη μία φορά. Το προσφυγικό αναδεικνύεται όλο και εντονότερα σε κορυφαίο ζήτημα της ευρωπεριφέρειας και όχι μόνο. Οι σχέσεις Άγκυρας και ΕΕ είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει πολλάκις το Βερολίνο ότι θα ανοίξει την κάνουλα και θα "πλημμυρίσει" την Ευρώπη με μετανάστες, εάν τα συμφωνηθέντα δεν τηρηθούν. Η Ευρώπη δηλώνει πως δεν εκβιάζεται, αλλά τρέμει, καθώς οι τζιχαντιστές φέρονται να θέλουν να πάρουν εκδίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα