Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αποκλειστικά στο pagenews.gr

16:05 3/3/2018 - Πηγή: Pagenews

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει χαρακτηριστική φωνή, ταμπεραμέντο κι είναι ένας άνθρωπος έντιμος που στα λέει χύμα και τσουβαλάτα, κάτι που το επικροτώ. Διαθέτει εκτόπισμα και είναι σε θέση να υπηρετήσει άξια κάθε ρόλο που της εμπιστεύονται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως επί σειρά ετών είναι ηθοποιός της πρώτης γραμμής.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία. Μέσα από το ρόλο της «Ζουμπουλίας» από το Παρά πέντε, έγινε ακόμη πιο λαοφιλής. Έγινε γνωστή με τη συμμετοχή

της στην τηλεοπτική σειρά "Για πάντα φίλες". Έχει επίσης μικρούς ρόλους σε σειρές όπως "Οι γυναίκες της ζωή της" (2001) "Ο πειρασμός" (1995), οι "Δύο ξένοι"(1997), το "Τζιβαέρι" (1997), το "Κωνσταντίνου & Ελένης"(1998), "Αν μ αγαπάς" (2006). Το 2005 εμφανίστηκε σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές του Mega: Επτά Θανάσιμες Πεθερές, "Safe sex", Οι μάγισσες της Σμύρνης “ και πολλές ακόμη. Μια δουλειά που ξεχώρισε, επίσης, κι είναι ακόμη πρόσφατη στη μνήμη του κοινού είναι η σειρά "Παραμύθι αλλιώς”, στον Alpha που την είδαμε στους δέκτες μας το 2017.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες όπως το “Peppermint” , “Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο” ,”Η Λίζα και όλοι οι άλλοι”, “Straight story”, “Μόλις χώρισα”.

Σήμερα, την απολαμβάνουμε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος όπου υποδύεται τη μάνα του Καζαντζίδη τη Γεσθημανή. Όπως αναφέρει και η ίδια σ’ όλες της τις συνεντεύξεις η Γεσθημανή ήταν το πρόσωπο που στάθηκε βράχος δίπλα στο γιο της, αναλαμβάνοντας από μικρή κοπέλα και το ρόλο του πατέρα στη ζωή του, μέχρι που έκλυσε τα μάτια της.

Αυτή την στιγμή είναι σε εργασιακό οίστρο καθώς παράλληλα με το θέατρο κάνει γυρίσματα για τη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» που παίζεται ήδη στον ΑΝΤ1, για τη συμμετοχή της ως guest σε δέκα επεισόδια που τα βλέπουμε από τέλος Φεβρουαρίου.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ελισάβετ σε απολαύσαμε επί σκηνής να υποδύεσαι, όπως προλόγισα, τη μητέρα του Στέλιου. Θα θέλαμε να μάς πεις πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία καθώς και για τον Καζαντζίδη της καρδιάς σου.

Η Μιμή Ντενίση ήθελε πάρα πολύ να υποδυθώ τη Γεσθημανή. Θεωρούσε ότι ήμουν η πλέον κατάλληλη για το ρόλο αυτόν. Στον αντίποδα, ήθελα κι εγώ να κάνω μια νέα δουλειά στην Αθήνα γιατί ήμουν συνεχώς μεταξύ Κύπρου και Θεσσαλονίκης.

Χάρηκα που συνάντησα πολλούς ανθρώπους που γνώριζαν τον ίδιο αλλά και τη γυναίκα του. Έμαθα ιστορίες από τα παλιά γι’ έναν άνθρωπο που είτε σού αρέσει είτε όχι, πρόκειται γι’ ένα κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής, που αγγίζει το μύθο. Ξέρεις ότι υπάρχουν 70 σύλλογοι για τον Καζαντζίδη σ’ όλο τον κόσμο; Στα τελωνεία όταν έκαναν έλεγχο έβρισκαν πράγματα κι ένα δίσκο του και οι ξένοι ρωτούσαν: ''μα ποιος είναι αυτός ο Καζαντζίδης'';

Η παράσταση είναι έντιμη κι αξιοπρεπής. Στον παρόντα χρόνο, διανύω μια πολύ όμορφη στιγμή της ζωής μου. Πέρασα, δε, αρκετά καλά στις πρόβες. Με βοήθησε, επίσης, πολύ το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια υποδύομαι γυναίκες με κοινά σημεία. Μπορεί η Γεσθημανή, η μητέρα του Καζαντζίδη, να μην είναι ίδια με τη Λωξάντρα και την Εκάβη που έχω υποδυθεί, ωστόσο έχει κοινά σημεία.

Ποια η άποψη του κόσμου για το έργο «Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή του όλη»;

Έχω ακούσει αρκετά όμορφα πράγματα σ’ αυτήν την παράσταση. Κάποιοι είπαν ότι τους συγκίνησα, άλλοι ότι η παράσταση θύμισε τη σχέση τους με τη μητέρα τους. Πράγματα δηλαδή συγκινητικά που λέγονται από καρδιάς.

Έχεις σχέση από τον Πόντο έτσι;

Βεβαίως, είμαι Πόντια. Κουβαλάω και εγώ στο DNA μου διάφορα πράγματα...

Ποια η άποψή σου για το θέμα της Μακεδονίας;

Πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, να ξέρουμε τί συμβαίνει, ούτως ώστε να μην έχουμε διαμάχες ανάλογου τύπου με τα Σκόπια. Όλοι έχουν δικαιώματα, όχι μόνον εμείς. Η ιστορία οφείλει να τα βάλει σε τάξη. Δεν είναι μόνο το θέμα του ονόματος!

Η έννοια των συλλαλητηρίων πώς σού φαίνεται;

Οτιδήποτε δε συμπεριλαμβάνει το διάλογο, τα στοιχεία της σκέψης, κι έχει μανία, δε μού αρέσει. Προτιμώ να συζητιούνται τα πράγματα. Εφ' όσον κι αυτοί έχουν γεωγραφικά ένα κομμάτι γιατί να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν σημαία, αυτό μ’ ενοχλεί. Μάλλον και οι Σκοπιανοί ζητούν κάποια δικαίωση…

Πιστεύεις στα σύνορα; Ρωτάω γιατί οι άνθρωποι μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα...

Θα ήθελα να μην υπήρχαν. Έλληνες και Τούρκοι ζούσαν δίπλα δίπλα στην Κερασούντα, όπως μου έλεγε στις ιστορίες της η γιαγιά μου. Τα υπόλοιπα είναι κατασκευάσματα των ανθρώπων που θέλουν να διαιρούν και να έχουν ίδιον όφελος.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο παράλληλα με την παράσταση;

Θα συμμετάσχω σε δέκα επεισόδια στη σειρά ''Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια'', θα κάνω τη θεία του Μάριου Αθανασίου, μια επιχειρηματία από την Αμερική που έχει σκοπό να τους διώξει από το σπίτι.

Οι αμοιβές σας στην τηλεόραση για ηθοποιούς πρώτης γραμμής έχουν διαφοροποιηθεί δραματικά;

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ωστόσο δεν είναι εκεί το θέμα. Κάποτε είχαν φτάσει σε δυσανάλογα ύψη, αλλά πλέον έχουν πατήσει πάνω σ’ αυτό ορισμένοι οι οποίοι δίνουν χρήματα που δε φτάνουν ούτε για τη βενζίνη μερικών ηθοποιών.

Εσείς οι παλαιότεροι κάνετε κάτι γι' αυτό;

Έχουν δρομολογηθεί τόσο άσχημα τα πράγματα για τους νέους. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει αυτό όταν έχει καταργηθεί η σύμβασή μας. Είμαι πολύ θυμωμένη με το ενιαίο μισθολόγιο όταν εμείς είμαστε κατά κύριο λόγο εποχιακοί. Ένας άνθρωπος που μπορεί να δουλέψει εποχιακά πώς μπορεί να ενταχθεί εκεί; Είναι τρελό!

Όταν σας ανακοίνωσε η κόρη σου ότι θα γίνει ηθοποιός πώς ένιωσες;

Στην αρχή δεν ήμουν σύμφωνη για την απόφαση της Μαρίας. Ο πατέρας της όμως την ενθάρρυνε. Πρόκειται για μια εργασία που δίνει αρκετές χαρές αλλά είναι πολύ σκληρή για έναν νέο, καθώς μέχρι να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι είναι αρκετά επίπονη. Ωστόσο, όταν είδα πόσο αποφασισμένη είναι δεν μπορούσα παρά να είμαι δίπλα της.

Πώς σού φαίνεται όλη η κατάσταση με το Mega, που είναι σε κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας;

Δεν είναι τωρινή κατάσταση, κρατάει χρόνια. Δεν μπορείς να ξέρεις τι παιχνίδια παίζονται, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που περιμένουν το τί μέλλει γενέσθαι. Από πού να αρχίσω; Τεχνικοί, συνεργάτες αλλά κι όσοι συνεργαστήκαμε, παίρνοντας... ψίχουλα, ή και τίποτα, μέσω των επαναλήψεων, ενώ την ίδια ώρα οι μέτοχοι κερδίζουν ακόμη μέσω των διαφημίσεων…

Πώς αντιδράς στα αρνητικά δημοσιεύματα που κατά καιρούς σού προσάπτουν σχέσεις κι άλλα ανυπόστατα πράγματα;

Αν αφορά εσένα δε μπορείς να γελάσεις. Δεν κάνω τίποτα, λυπάμαι, οικτίρω. Όταν χρειάστηκε πήρα τηλέφωνο και τούς απείλησα ότι θα τους κάνω εξώδικο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που χρειάζονται τέτοιου είδους δημοσιότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι το θέλουμε και λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Θα συνεχιστεί η συνεργασία σου με την Κύπρο;

Είναι αρκετά χρόνια που πηγαίνω και με καλούν εκεί. Οι δεσμοί μου με το νησί υπάρχουν εδώ και 25 χρόνια. Είμαι αρκετά συνδεδεμένη με την Κύπρο καθώς πέρα από τη συνεργασία έχω αδερφικούς φίλους στη μεγαλόνησο. Δεν τελειώνει δηλαδή η σκέψη για συνεργασία εκεί, υπάρχει συνεχώς κάτι που σιγοβράζει. Πηγαίνω με χαρά και μάλιστα είχα συμμετάσχει σε μια παράσταση για δύο μήνες χωρίς χρήματα, επειδή είχα δίπλα μου αγαπημένους ανθρώπους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα η επιλογή της Κύπρου!

Θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα;

Όχι, αλλά μπορώ να πηγαίνω κάθε χρόνο. Δε θα έμενα μόνιμα γιατί είναι άλλου είδους λαός, υπάρχουν άλλες συνήθειες και δεν είναι ο τόπος μου. Μού αρέσει να πηγαίνω εκεί, να κάνω διακοπές κι έπειτα να πηγαίνω στους ανθρώπους μου.

Σου αρέσουν τα ταξίδια; Αν δεν ήσουν ηθοποιός θα έκανες επάγγελμα που θα σχετιζόταν μ’ αυτό;

Μου αρέσουν πολύ. Παλιά έλεγα “ναι”, αλλά τώρα δεν ξέρω αν θα γινόταν. Πάντως ταξίδι μπορείς να κάνεις και μέσω ενός βιβλίου...

Μου έδωσες πάσα. Θα έγραφες βιβλίο για τη ζωή σου;

Θα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο, αλλά όχι για τη ζωή μου. Όταν το κάνεις αυτοβιογραφικά, τα περισσότερα πράγματα αφορούν πράγματα που αφορούν εσένα. Θα έγραφα κάτι δικό μου, αλλά όχι για μένα. Όλο και... μουντζουρώνω, αλλά θα δούμε. Είμαι τολμηρή σ’ όλα τα επίπεδα, αλλά πρέπει πρώτα να έχει ζυμωθεί μέσα μου η ιδέα.

Keywords
ελισαβετ, ενιαιο μισθολογιο, το νησι, συμμετοχή, mega, μνήμη, alpha, θεατρο, ΑΝΤ1, νέα, αθηνα, κυπρος, θεσσαλονικη, dna, σκοπια, μισθολογιο, σημαίνει, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, αμοιβες, παρα πεντε, μνήμη, το θεμα, γυναικα, δουλεια, εργασια, ηθοποιος, θεμα, κυπρου, λωξαντρα, μητερα, νησι, παιχνιδια, ταινιες, τηλεοραση, τηλεφωνο, ωρα, alpha, dna, mega, αμερικη, ανθρωπος, βενζινη, βιβλιο, γεγονος, γινει, γυρισματα, εγινε, ειπαν, υπαρχει, εννοια, εξωδικο, επτα θανασιμες πεθερες, επτα, ετων, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, θυμισε, καζαντζιδης, κεφαλαιο, λιζα, λογο, ματια, μηνες, μιμη ντενιση, μπορεις, παντα, ομορφη, οφελος, ρολο, σειρες, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, συλλογοι, φωνη, χυμα, χαρα, ομορφα, δικαιωματα, επεισοδια, κλαμα, κομματι, κοπελα, σημαια, σημαίνει, ταξιδι, θεια, γιαγια
Τυχαία Θέματα