«Γκριζάρει» ξανά το Αιγαίο η Τουρκία: Κάνει λόγο για... «Καρντάκ»

12:26 1/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Κορυφώνονται οι τουρκικές προκλήσεις των Τούρκων για το Αιγαίο μετά από το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τούρκικα μαχητικά έπειτα από την πτήση του Πάνου Καμμένου.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, Βεϊσί Καϊνάκ, δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολού πως «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα

να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», ροσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν».

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων οι Τούρκοι προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

Τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από το σημείο. Συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα