Γερμανία: Νόμιμη η χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς


Ομόφωνα "πέρασε" από το γερμανικό κοινοβούλιο η χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους από "σοβαρές" ασθένειες.

Με τον νόμο που ψηφίσθηκε από την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, οι γιατροί θα μπορούν στο εξής να συνταγογραφούν κάνναβη στους ασθενείς τους που πάσχουν από "σοβαρές παθολογίες" --καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας-- και δεν μπορούν να ωφεληθούν από "εναλλακτικές θεραπείες", σύμφωνα με το κείμενο του νόμου.

Η Γερμανία

εντάσσεται έτσι στo κλαμπ των χωρών της ΕΕ που έχουν νομιμοποιήσει προϊόντα με βάση την κάνναβη: πρόκειται για την Αυστρία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Κροατία και την ΠΓΔΜ.

Οι γερμανοί ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και με συνταγή εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Ορισμένοι θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν στο εξωτερικό συνθετικά παράγωγα της κάνναβης, όπως το dronabinol.

Ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης από τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας, θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα