Γέμισε ντελιβεράδες το κέντρο της Αθήνας (pics)


Μοτοπορεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα διανομείς, ντελίβερι και κούριερ, οι οποίοι απεργούν ζητώντας την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων είχε νωρίτερα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη από τον οποίο έλαβαν δέσμευση για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την παροχή στους διανομείς εταιρικών οχημάτων και μέσων προστασίας, όπως κράνη και προστατευτικά είδη μοτοσικλετιστή, Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, η συνάντηση ήταν θετική,

καθώς έλαβε δεσμεύσεις για δύο από τα τρία αιτήματά τους.

Σχετικά με το αίτημά τους να συμπεριληφθούν στη κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.



Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου καλεί όλους όσοι εργάζονται στον κλάδο του delivery και των courier σήμερα να μην εργαστούν ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να μην επιλέξουν τη λύση της κατ' οίκον παραγγελίας αλλά να προσπαθήσουν για μια ημέρα να καλύψουν με «ίδιες δυνάμεις» την παραγωγή φαγητού.



Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

- Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

- Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

- Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

- Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.



Keywords
Τυχαία Θέματα