Γεια σου Παππά, Παππά, πάντα στον τσαμπουκά


Από μικρό παιδί ήταν... ατίθασο. Δεν πήγε ποτέ με τα νερά κανενός. Αυτό το... "By the book", το οποίο συναντάμε πολύ συχνά κυρίως στους μπασκετμπολίστες, δεν τον άγγιξε ποτέ. Ο Νίκος Παππάς έκανε πάντα αυτό που εκείνος θεωρούσε σωστό. Αυτό για το οποίο θεωρούσε ο ίδιος πως έχει όλα τα δίκια του κόσμου. Και ας μην τα είχε. Και ας άκουγε απ' όλους τους γύρω του πως ίσως και να πρέπει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Νίκος Παππάς δεν άλλαξε χαρακτήρα όταν ήταν 18, 19, 20 ετών. Στα 27, που έχει φτάσει πλέον, είναι ουτοπικό να ζητάμε να αλλάξει. Ο παρορμητισμός

του θα είναι πάντα εκεί να υπενθυμίζει σε όλους, προπονητές, δημοσιογράφους, συμπαίκτες, ποιος είναι. Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, οφείλεις τουλάχιστον να παραδεχτείς πως ό,τι έχει να πει ή να κάνει, θα βρει το θάρρος της πράξης του και των λόγων του.

Το "επεισόδιο" και η ανοιχτή κόντρα που έχει με τον δημοσιογραφικό κλάδο τις τελευταίες μέρες έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κόντρες και ίντριγκες με τις οποίες ο Νίκος Παππάς... μεγάλωσε. Το pagenews.gr θυμίζει τις πιο χαρακτηριστικές απ' αυτές.

Παππάς εναντίον προπονητών

Η κόντρα με τον Ηλία Ζούρο κρατάει περίπου μια δεκαετία, αλλά ήρθε να κορυφωθεί στο πρόσφατο τουρνουά "Ακρόπολις", τον Αύγουστο στην Αθήνα. Ο Ζούρος είναι προπονητής στην Εθνική Γεωργίας και μετά το φιλικό παιχνίδι που έδωσε η Ελλάδα, έσπευσε να χαιρετίσει έναν προς έναν τους Έλληνες διεθνείς. Όλοι του έδωσαν το χέρι, εκτός του Παππά, που επιδεικτικά έβαλε τα χέρια στη μέση.

Ο Παππάς έχει... προηγούμενα με τον Ζούρο από τότε που - αμούστακο παιδάκι ακόμα - τον είχε προπονητή στον Πανελλήνιο και δεν είχε πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε, θεωρώντας εαυτόν αδικημένο. Ο Ζούρος δεν τον είχε καλέσει και στην Εθνική, στη διετία που ήταν στον πάγκο της.



Όταν έφυγε απ' την Εθνική του Τρινκιέρι

Ακόμα ένας ομοσπονδιακός προπονητής με τον οποίο ο Νίκος Παππάς ήρθε σε κόντρα ήταν ο Αντρέα Τρινκιέρι. Το 2013 ο γκαρντ του Παναθηναϊκού κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας από τον Τρινκιέρι. Μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, από μόνος του ο Παππας αποφάσισε να αποχωρήσει. Θεωρούσε πως δεν θα ήταν στην τελική 12αδα και έκανε... ηρωική έξοδο.

Ο Τρινικέρι είχε αναφέρει τότε: "Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του με την Εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ως εκ τούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει. Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την Εθνική τελειώνει εδώ”.



Η σχέση με Πεδουλάκη

Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι του 2013, ο Νίκος Παππάς είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι στον πάγκο. Ο Έλληνας γκαρντ θεωρούσε πως ο Πεδουλάκης δεν τον χρησιμοποιούσε όπως έπρεπε. Ήθελε περισσότερη ελευθερία και μεγαλύτερο χρόνο. "Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όμως δεν θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά μαζί του”, ήταν η ατάκα του Παππά για τον Έλληνα προπονητή.

Ωστόσο, το θέμα λύθηκε στη δεύτερη θητεία του Πεδουλάκη στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παππάς επέστρεψε και πάλι στη δράση, μετά τον παραγκωνισμό του από τον Τζόρτζεβιτς.



Η ατάκα του Τζόρτζεβιτς

Ούτε με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς κατάφερε να... κάνει χωριό ο Νίκος Παππάς. Όταν ο Σέρβος τεχνικός ήρθε στο τριφύλλι, το καλοκαίρι του 2015, ο Έλληνας γκαρντ ήταν τραυματίας. Επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό τον Δεκέμβριο, άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, αλλά τον Φεβρουάριο του 2016 ο "Σάλε" τον θέτει εκτός ομάδας.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πειθαρχικά παραπτώματα, με τον ίδιο τον Τζόρτζεβιτς να εξηγεί πως "ο Παππάς δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα αυτή την περίοδο".



Η κορύφωση της κόντρας με τον Κατσικάρη

Τρία χρόνια έμεινε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Φώτης Κατσικάρης, χωρίς να καλέσει τον Νίκο Παππά. Η κόντρα τους κορυφώθηκε το 2016 όταν ο Παππάς δεν είχε κληθεί για την προετοιμασία ενόψει του προολυμπιακού, με την απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή να… σηκώνει πολλή κουβέντα και τον ίδιο να δηλώνει στην media day της Εθνικής:

"Υπήρχε μια άρνηση του Νίκου προς το πρόσωπό μου, βγάζοντας κάποια πράγματα δημόσια. Δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ και βγήκε να πει κάποια πράγματα δημόσια. Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία δημοσίου διαλόγου με κάποιον παίκτη. Είναι κρίμα. Έκανα προσπάθειες να βρούμε επαφή για να μιλήσουμε, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Όχι με μένα, με τον Κώστα Μίσσα υπήρξε προσπάθεια. Είναι κρίμα, θα ξαναπώ, γιατί είναι ένας παίκτης με ταλέντο. Μπορεί να δώσει πολλά στην Εθνική. Από την άλλη, θεωρώ ότι η Εθνική ομάδα πρέπει να έχει αρχές".

Στις αιτιάσεις του Φώτη Κατσικάρη είχε απαντήσει ο Παππάς μέσω post στο facebook: “Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός στο να παίξω για την εθνική ομάδα. Αντιθέτως περίμενα πώς και πώς την κλήση μου σε αυτή το φετινό καλοκαίρι! Κανένας από την Ομοσπονδία δεν με αναζήτησε τα τελευταία τρία χρόνια για να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. H μόνη μου τυχαία επαφή ήταν με τον Κώστα Μίσσα σε μια εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα τον αθλητισμό όπου στα πλαίσια αuτής συζητήσαμε γενικότερα για θέματα του μπάσκετ και για την όμορφη συνεργασία που είχαμε με την Εθνική Νέων. Όπως γνωρίζω ο κόουτς Κατσικάρης έχει προσωπική τηλεφωνική επαφή με όλους τους παίκτες που προτίθεται να καλέσει στη προετοιμασία της ομάδας ή κάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.

Με μένα φυσικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο προφανώς γιατί δεν ήμουν στα αγωνιστικά του πλάνα, κάτι το οποίο είναι απολύτως σεβαστό. Είναι αδιανόητο όμως να μου καταλογίζει “άρνηση” ενώ ποτέ δεν είχε μιλήσει μαζί μου για ενδεχόμενη συμμετοχή μου στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με το όλο θέμα της μη κλήσης μου στη προετοιμασία αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω στις ανακρίβειες που ειπώθηκαν σε βάρος μου από τον κόουτς Κατσικάρη. Έχει κουράσει νομίζω το όλο ζήτημα και καλό θα ήταν να λήξει εδώ,πόσο μάλλον τώρα που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ομάδας για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα όσο κι αν με πληγώνει που δεν θα αποτελέσω μέλος της”.



Το trash talking στον Σκουρτόπουλο

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που ανέλαβε ως ομοσπονδιακός προπονητής ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, δεν συμπεριέλαβε στις κλήσεις της προεπιλογής τον Παππά, σε αντίθεση με άλλους παίκτες ομάδων της Ευρωλίγκας, που έτσι κι αλλιώς, πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστούν με την “γαλανόλευκη” στους αγώνες του Νοεμβρίου.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού προφανώς πικραμένος και απογοητευμένος από τη μη κλήση του, ξέσπασε προς τον Σκουρτόπουλο, στην πρόσφατη αναμέτρηση των “πράσινων” με τον ΓΣΛ Φάρο στη Λάρισα, όπου είναι προπονητής ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μετά από ένα τρίποντο όπου ευστόχησε, ο Παππάς γύρισε προς τον Σκουρτόπουλο και έριξε… λεκτικά βέλη εις βάρος του, ως απάντηση για τη μη κλήση του, ενώ μέσω της συνέντευξής του στο Vice σχολίασε πως “το έχω ξαναζήσει δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μία φορά έχω κληθεί. Το να κληθώ είναι περίεργο, το να μην κληθώ είναι συνηθισμένο για εμένα”.



Παππάς εναντίον παικτών

Είπαμε. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι από εκείνους τους ανθρώπους που θα σκεφτούν δεύτερη φορά τι θα πουν ή τι θα πράξουν. Και το ίδιο συμβαίνει και στις... παρεξηγήσεις με παίκτες, είτε συμπαίκτες του, είτε αντιπάλους.

Το 2016 σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού "αρπάχτηκε" με τον Ντάνιελ Χάκετ. Και για να του την... πει, βρήκε ως λόγο τα μαλλιά του, τα οποία ο Ιταλός είχε ράστα. Κι αν με τον Χάκετ τα πράγματα ήταν ήρεμα, δε συνέβη το ίδιο με τον Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική.



Πριν το τουρνουά “Ακρόπολις”, το καλοκαίρι που πέρασε, οι δύο διεθνείς είχαν έρθει στα χέρια στο ξενοδοχείο όπου έμενε η ομάδα, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, με τους συμπαίκτες τους να τους χωρίζουν, την ώρα μάλιστα που μάρτυρες του περιστατικού είχαν γίνει και μέλη των αποστολών άλλων ομάδων που βρίσκονταν στην Αθήνα για το τουρνουά προετοιμασίας.

“Με τον Γιάννη (Μπουρούση) τσακωνόμαστε όλη τη χρονιά, όπως έγινε πριν από τρεις ημέρες. Αλλά μετά πηγαίναμε για φαγητό” είχε σχολιάσει για το επεισόδιο ο Παππάς, με τον Μπουρούση να δίνει τη δική του εκδοχή: “Εσείς δεν τσακώνεστε σπίτι σας; Έγινε ένα επεισόδιο, αυτό ήταν όλο”.

Τσακωμός υπήρξε και με τον Βασίλη Σπανούλη στους περσινούς τελικούς του πρωταθλήματος σε ματς στο ΟΑΚΑ. Οι δυο τους ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση, ο Σπανούλης πλησίασε στον πάγκο και του είπε να σωπάσει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλα, με τον Παππά να αντιδράσει και να του φωνάζει "αντέ βρε βλάκα φύγε από εδώ".



Keywords
Τυχαία Θέματα