Γαλλία: Τι είπε ο Μακρόν στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Ο Εμμανουέλ Μακρόν στη σημερινή ομιλία του προς το υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε τη μέθοδο της κυβερνητικής δράσης με θεμελιώδεις αρχές την «αλληλεγγύη», τη «συλλογικότητα» και την «εμπιστευτικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέ.

Μεταξύ των κανόνων «καλής λειτουργίας», υπογράμμισε ο νέος αρχηγός του κράτους, βρίσκονται «κατ΄αρχάς η απαραίτητη αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης» καθώς και η «συλλογική δουλειά».

Για τον Εμμανουέλ Μακρόν, συνέχισε ο εκπρόσωπος που μιλούσε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους μετά

τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι να «προσδιορίζει τη στρατηγική», να «δίνει μια πορεία, μια κατεύθυνση» και να διατηρεί «τις ισορροπίες των θεσμών μας».

«Είμαι ο εγγυητής και σε αυτό το σημείο θα είμαι ανυποχώρητος», υπογράμμισε, πάντα σύμφωνα με τον Κριστόφ Καστανέ, εκτιμώντας πως ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι να «διαιτητεύει».

«Το μακροπρόθεσμο ανήκει στο Ελιζέ, οι καθημερινές ή οι μεσοπρόθεσμες διαιτησίες γίνονται στο Ματινιόν», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στην κυβέρνησή του.

Οι δύο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας θα παρουσιάσουν σύντομα μια «εγκύκλιο για τη θέση των υπουργικών γραφείων», πρόσθεσε ο Κριστόφ Καστανέ, υπογραμμίζοντας «πως οι διευθυντές των γραφείων δεν πρέπει να υποκαθιστούν τους διευθυντές των κεντρικών διοικήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα